woensdag 1 januari 2014

Overzicht december 2013

We starten het jaar 2014 met een maandoverzicht van de maand december. Morgen zal ik jullie het jaaroverzicht laten zien. De blog staat al klaar, dus dat is snel geregeld morgen.

Hieronder zien jullie een grafiekje met de uitgaven van de maand december. De balkjes die naar links uitslaan, geven 'problemen'. Voor deze maand zijn dat:

1. Boodschappen. We hebben deze maand 370 euro uitgegeven, dat is dus 70 euro boven ons budget van 300 euro per maand. Een verklaring kunnen jullie vast zelf bedenken. :-)
2. Kleding. Deze maand hebben we behoorlijk wat geld uitgegeven aan kleding. De jongens hebben zelf kleding uitgezocht in Keulen. Dat was weliswaar in de uitverkoop en ze hadden ook duidelijk wat broeken nodig, maar dat zorgde er wel voor dat we niet aan de 100 euro per maand kwamen. We hebben er ook niet zo heel goed opgelet hoor. We wisten dat we over het gehele jaar 2013 nog 400 euro van het jaarbudget van kleding overhadden, dus we hebben gewoon lekker geshopt. ZL1 heeft ook nog een nieuwe winterjas gekregen, dus dat verklaart onze hoge uitgave aan kleding deze maand.
3. Verzekeringen. Begin december is het kwartaalbedrag voor de woonverzekeringen afgeschreven. Dat verklaart het hoge bedrag. We hebben echter nog 250 euro over op jaarbasis, dus we zijn keurig binnen ons jaarbudget gebleven.
4. Heffingen. Zelfde verhaal als hierboven, we zijn 4 euro binnen ons jaarbudget gebleven betreffende de heffingen.
December 2013

Verder hebben we deze maand niet buitensporig veel uitgegeven. Wel hebben we nog lekker geluncht onder het mom van: we hebben toch geld over. Dat is ook wel eens lekker hoor!

Al met al viel deze decembermaand me mee. Iedereen zegt altijd dat de decembermaand zo duur is. Nou, het is zo duur als je het zelf maakt. Juist de novembermaand is een dure maand bij ons, met de sinterklaasinkopen.

Morgen dus het jaaroverzicht van 2013! (en stiekem verklap ik alvast een beetje: ik ben trots!)

1 opmerking:

  1. Mooi overzicht!
    Voor mij is december ook nooit duur, ik heb gewoon een potje waar ik maandelijks wat inleg. Hierdoor ben ik nooit blut in december.

    BeantwoordenVerwijderen