zaterdag 4 januari 2014

Terugblik op het jaar 2013

Omdat het nieuwe jaar al weer een paar dagen oud is, wordt het nu wel tijd om een korte terugblik op 2013 te geven. 2013 was voor ons het jaar waarin we onszelf meer inzicht hebben gegeven in onze inkomsten en uitgaven met ons spreadsheet, het consuminderen en het bewust extra aflossen op onze hypotheek. De ontwikkelingen op het gebied van onze financiĆ«n wilden we graag met jullie delen en daarom zijn we 1 januari van het vorige jaar ook deze blog begonnen.

In een jaar tijd hebben we 312 blogs geschreven, hebben 80.000 bezoekers met z'n allen 450.000 pagina's bekeken en ruim 2800 reacties achtergelaten op onze blog. De meerderheid (94%) van de bezoekers komt uit Nederland, maar er komen ook bezoekers uit Belgiƫ, Duitsland, Amerika, Oostenrijk, Engeland, Frankrijk en 90 andere landen.

De populairste artikelen van onze blog van het afgelopen jaar waren Aflossen of bijstorten in spaarhypotheek?Kinderdagverblijf of gastouder en Een dubbeltje op z'n kant.

In 2014 blijven we lekker doorgaan met het schrijven van blogs, zodat we aan het eind van dit jaar die 1.000.000 pageviews gaan halen. Maar natuurlijk nog meer om jullie en onszelf bewust te maken van onze uitgaven.

Zijn er nog onderwerpen waar jullie nieuwsgierig naar zijn? Waar willen jullie graag een blog over lezen? Welke blogs waarderen jullie? We zijn erg benieuwd naar jullie antwoorden, dus plaats ze gerust!

7 opmerkingen:

 1. Ik vind jullie blog erg interessant!!
  Ik ben wel benieuwd hoe jullie en andere meelezers de input van jullie inkomen naar de gezamelijke rekening regelen! Ook van meelezers zou ik dat graag horen..
  Wij hechten zelf nogal aan het hebben van eigen geld en een eigen rekening.
  Voorheen stortten wij dan ook naar rato op de gezamelijke rekening ik werk 32u en VL 38. Dat hield in dat hij per maand meer overhield om voor zichzelf te besteden. Omdat ik het grootste gedeelte aan huishoudelijke taken en zorg voor de kids op me nam voelde dat toch ook niet helemaal goed..
  Nu zorgen we ervoor dat we beide ongeveer 300 e per maand voor on

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Szelf overhouden.. Ik ben heel benieuwd hoe anderen dit doen!

  Groet, Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij storten alles op de gezamenlijke rekening en betalen alles van de gezamenlijke rekening. Was wel een stap, maar gaat al jaren prima:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij houden ieder 150 euro over. Voelt voor mij eerlijker dan ieder naar rato bijdragen. Gaat al jaren goed en door eigen geld toch gevoel van stukje vrijheid. Ieder ook nog een kleine eigen spaarrekening. Die groeit verder niet aan en wordt af en teo ook voor gez. grote uitgaven gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij doen naar rato naar de gezamelijke rekening, maar ik moet zeggen dat onze eigen geld moeilijk te verdelen is, er wordt toch nog wel vaak van getankt. En vooral mijn geld (vrouw de huizes) wordt besteed aan de kinderen en kado's etc. Dus niet echt eigen, we moeten daar nog iets dieper op in gaan op de een of andere manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al 23 jaar lang wordt alles op de gezamenlijke rekening gestort. Parttime buiten de deur werken om de overige tijd thuis te zijn voor de kinderen zien wij ook als werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb 'grote' kinderen. Dus het opvangen van kinderen voor-na - tijdens hebben we niet . Altijd interessant hoe zoiets werkt en kost. Verder ga zo door. Jullie leven niet op grote voet, veel kosten zijn hetzelfde als ons, alleen ons inkomen is veel lager. Dit maakt niet uit - ik vind het leuk om te zien wat een ander aan inkomen heeft en waar het aan op gaat. Het gevaar van een weblog is (en daar maak ik me zeker schuldig aan) in herhaling vallen en ach........... je hebt altijd 'nieuwe' lezers dus...........

  BeantwoordenVerwijderen