woensdag 15 januari 2014

Zicht op verzekeringen: alle overige verzekeringen

Gisteren schreef ik een blog over onze zorgverzekering. Vandaag wil ik een blog schrijven over onze overige verzekeringen.

Wij hebben op dit moment: (te betalen premie is het bedrag per jaar)
1. brand- en inboedelverzekering 271,91 euro
2. aansprakelijkheidsverzekering 45,98 euro
3. WA autoverzekering Peugeot: 136,38 euro
4. all-risk verzekering VW Passat: 697,27 euro
5. doorlopende reisverzekering: 26,00 euro
6. rechtsbijstandsverzekering: 183,67

Al onze verzekeringen lopen bij Unive en we betalen per jaar 1681,55 euro. Dat zijn bovengenoemde bedragen bij elkaar opgeteld, met daarbij een toeslag omdat we per kwartaal betalen (40,97 euro) en de assurantiebelasting (280,27 euro).

Toevallig hebben we afgelopen november wel eens gekeken of overstappen voor ons niet goedkoper is, maar het blijkt dat we wel een aardig goedkope verzekering hebben en we vinden het prettig dat alle verzekeringen bij dezelfde maatschappij zijn ondergebracht. Hierdoor ontvangen we ook ieder jaar een soort 'winstuitkering'. Dat is een bedrag van ongeveer 80 euro.

We willen waarschijnlijk wel volgend jaar het bedrag in 1 keer betalen, dat scheelt ons weer 40 euro. Daarnaast wil ik uitzoeken of het hebben van een rechtsbijstandsverzekering echt noodzakelijk is, en wellicht kunnen we besparen op de autoverzekering van de Passat: is het nodig om deze volgend jaar nog een keer all-risk te verzekeren, of kunnen we WA+ nemen. Dat scheelt ook nogal een smak geld. Of hebben we in 2014 wellicht wel twee andere auto's? De Peugeot is namelijk wel aan vervanging toe, maar we zullen waarschijnlijk ook een wisseltruc moeten gaan doen: een kleine diesel en een grote benzine.

In ieder geval even een herinnering in mijn agenda noteren om de verzekeringen weer eens onder de loep te gaan nemen.

8 opmerkingen:

 1. Hoi, waar hebben jullie de doorlopende reisverzekering afgesloten?
  Dat is nml heel goedkoop.

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie geen levensverzekering? Om (een deel van) de hypotheek af te lossen als een van jullie overlijd?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben ook een doorlopende reisverzekering bij Unive, daar betalen we 50 euro voor met z'n beiden. Zal toch eens kijken wat het verschil is. Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Rechtsbijstandverzekering zou ik alleen afsluiten als je zelf geen buffer hebt om het daaruit te betalen. Het is een erg dure verzekering, de hulp die je krijgt als je het ooit nodig hebt is heel vaak onder de maat en ze werken alleen aan je zaak als hij makkelijk te winnen is. Tevens moet je er zelf altijd achteraan blijven zitten en heel veel voorwerk doen, wil het goed gaan. Ik heb via mijn werk veel ervaring met tegenpartijen met een rechtsbijstand verzekering en heb eigenlijk altijd medelijden omdat de vertegenwoordiging gewoon niet goed is. De mensen die bij bijv. Das werken zijn vaak net klaar met school, of geslaagd met niet zulke hoge punten en krijgen een enorme stapel dossiers te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een rechtsbijstandverzekering hebben wij niet, en ook geen reisverzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zaten ook met alle verzekeringen bij Unive en betaalde per jaar. Vorig jaar toch eens een keer voor gaan zitten en wat bleek bij Centraal Beheer waren we met diverse verzekeringen toch een stuk goedkoper uit. Dit jaar weer gaan kijken en met een aantal verzekeringen was anwb weer goedkoper. We zitten nu dus bij Unive, Centraal Beheer en ANWB. Het scheelde teveel geld om alles bij elkaar te houden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. -Is de Peugeot met inzittende verzekering?

  _onze rechtsbijstand is maar 43,11. Zal zo toch eens onze polisvoorwaarden nalezen, wellicht zijn we onderverzekerd

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great post. I am facing a few of these issues as well..


  Stop by my web-site: carpet buying guide

  BeantwoordenVerwijderen