zaterdag 22 maart 2014

Toeslagen aangepast

Nadat we gisteren onze belastingaangifte hebben verstuurd, hebben we vandaag onze nieuwe verzamelinkomens weer eens op toeslagen.nl ingevuld. Doordat het verzamelinkomen dankzij de hypotheekrenteaftrek toch eigenlijk best wel laag is, kunnen we toch weer wat meer toeslagen krijgen dan we tot nu toe kregen. Onze toeslag voor kinderopvang is met ongeveer €60 per maand verhoogd en we hebben volgens toeslagen.nl zelfs recht op een kindgebonden budget van €60 per maand. Een verhoging van €120 per maand dus.

Nu bestaat er natuurlijk altijd het risico dat we aan het eind van het jaar weer wat geld terug moeten betalen, maar aangezien we nu nog steeds wachten op de correctie van kinderopvangtoeslag over 2012, kunnen we nu maar beter zo nauwkeurig mogelijk de toeslagen proberen te berekenen, want 2 jaar op je geld wachten is ook niet leuk.

7 opmerkingen:

 1. wat een verschil maakt een koophuis dan. wij verdienen een stuk minder en hebben maar recht op weinig kindgebonden budget. over vorig jaar alsnog 135 gekregen, maar dat is het dan ook totaal, geen zorgtoeslag oid.maar fijn dat je er recht op hebt en dan idd alvast krijgt. zorgen dat er tegen die tijd nog genoeg op de spaar staat om het evt terug te betalen.. maarlijkt me ook geen probleem bij jullie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, eigenlijk klopt het ook niet. Ouders met een huurhuis moeten veel meer betalen aan de kinderopvang omdat ze minder kinderopvangtoeslag krijgen omdat ze een hoger verzamelinkomen hebben in vergelijking met een koophuis.

   Verwijderen
  2. maar dus ook minder kindgebonden budget. terwijl onze huur 710 euro is, geen huurtoeslag dus sowieso (zat dus ook een inkomenseis aan het huis, we wisten dat er nooit huurtoeslag op dit huis zou kunnen) en dus minder zorgtoeslag. maar goed, je hebtook weer meer uitgaven aan onderhoud, maar apart dat het zo berekend wordt..

   Verwijderen
 2. Niet dat ik het je niet gun. Maar het is natuurlijk wel bizar dat je uberhaupt recht hebt op kindgebonden budget met het salaris wat jullie binnenkrijgen iedere maand. Dat zou eigenlijk alleen van toepassing moeten zijn voor mensen met die vrij minimaal verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het helemaal met je eens. Ik was eerlijk gezegd ook wel verbaasd hoor. Toen ML onze verzamelinkomens van 2013 liet zien, herinnerde ik me dat we nog zeker 1000 euro kinderopvangtoeslag over 2012 krijgen van de BD. Ik heb even gebeld, en ze hebben dus tot eind dit jaar de tijd om het over te maken. Het zorgde ervoor dat ik anders ben gaan denken: beter een te laag inkomen opgeven zodat we het teveel aan kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen dan twee jaar op je geld wachten.

   Toeval was dat ik een proefberekening maakte, en voor de grap eens zorgtoeslag en kindgebondenbudget had aangevinkt, en daar rolde dus uit dat we recht hebben op kindgebonden budget.

   Ik ben het helemaal met je eens dat het eigenlijk best raar is dat wij daar recht op hebben. Maar goed, eerlijk is eerlijk, ik laat het geld ook niet liggen :-)

   Verwijderen
  2. Uiteraard niet, zou ik ook niet doen :)

   Ik zit net boven de grens voor kindgebonden budget, volgens mij zou ik met 2 of 3 kinderen wél kindgebonden budget krijgen. En dat is best bizar als je bedenkt dat ik 2 x modaal verdien

   Verwijderen
 3. Op zich fijn dat je weer wat extra krijgt inderdaad. Maar ik vind het niks om teveel te krijgen en dat later terug te moeten betalen. Dan krijg ik liever te weinig eerst.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen