zondag 2 maart 2014

Uitgaven januari en febuari

Jullie hebben van ons nog een uitgavenoverzicht van de eerste twee maanden van het jaar te goed. Hieronder kunnen jullie onze uitgaven vinden. Ik loop ze nu even per kostenpost door.

Boodschappen
In januari €317,- uitgegeven en in februari €325,-. Het is dus goed dat we ons budget met 25 euro per maand hebben verhoogd naar €325,-. Toch gaan we in maart er even flink tegenaan door goedkoop de boodschappen te gaan doen. Streven is om rond de €250,- euro te gaan uitkomen.

Huishoudelijke artikelen
In januari €49,- en in februari €46,- uitgegeven. Prima binnen het budget gebleven dus en daarbij heel veel gehamsterd. We hebben de komende maanden genoeg afwasmiddel, vaatwasblokjes, wasmiddel, maandverband, wegwerpluiers en weet ik wat nog meer. Doel is om de komende maand de helft van het budget uit te geven: €25,- maximaal. 

Uit eten
In januari €62,- en in februari €5,-. In januari zijn we natuurlijk een weekendje weg geweest en hebben toen pannenkoeken gegeten bij Hans en Grietje in Zeewolde. Dit was dus ook prima binnen budget.

Cadeautjes
Nou, daar gaan we weer. In januari hebben we €60,- begroot en €77,96 uitgegeven. Dat komt omdat we opa een wat duurder cadeau hebben gegeven voor zijn verjaardag (hij werd 50) en ook de andere opa heeft een wat duurder cadeau gekregen (hij werd 70).
In februari hadden we €40,- begroot en €56,72 uitgegeven. Daar zit dan wel al een cadeautje van 16 euro in voor een neefje die in april jarig is. Dus dan hebben we in april die uitgave niet meer.

Kleding kinderen
In januari prima binnen budget gebleven. €34,- overgehouden en een dure trui gekocht in Bataviastad. In februari zijn we €3,81 over het budget heengegaan. Wel twee leuke setjes bij de Hema gekocht in de uitverkoop voor DL en daarnaast een superleuk truitje van Smafolk gekocht bij www.goedvantoen.nl

Spaargeld kinderen
Niet iets bijzonders, nog steeds €50,- per kind per maand. Begrijp alleen niet heel goed waarom dit in januari niet is ingevuld. Ik heb het maar even snel bijgewerkt in onze eigen spreadsheet.

Huis en inrichting
Hier zitten we beide maanden aan ons maximale budget van €40,-. Kalk en kunstmest e.d. gekocht voor de tuin.

Heffingen
Twee keer €38,-. Erg dom van ons, dit is de waterschapsbelasting en afgelopen jaar werd dat ineens in 10 termijnen uitgesmeerd waar we niet over hebben nagedacht. Dat moeten we nog even recht zien te breien. 

Tijdschriften en abonnementen
In januari hebben we het bibliotheekabonnement betaald en het lidmaatschap van de SVR. We zijn dus iets boven budget uitgekomen. In februari kwam daar nog het abonnement van de speel-o-theek bij.

Televisie, internet en telefonie
Zoals verwacht.

Uitjes en vakanties
In januari zijn we natuurlijk een weekendje weg geweest. In februari hebben we geen bijzondere kosten gemaakt voor uitstapjes.

Verzekeringen
In februari hebben we €1525,- betaald voor de zorgverzekering. Dit is de jaarpremie en was ingecalculeerd. Daar zijn we dus weer vanaf. 

Vervoer
Geen bijzonderheden. Alles prima binnen budget.

Kinderopvang
Ook zoals verwacht.

Hypotheek
Joepie, door de aflossingen hebben we op jaarbasis alweer €12,- euro bespaard. Dat is toch een keertje lekker een kop koffie met gebak op het terras.

Extra aflossingen
In de eerste twee maanden hebben we €5.000,- extra afgelost.

Sport kinderen
We hebben de zwemles betaald. We hadden €700,- euro gebudgetteerd en dat was op basis van een verkeerde rekening. We hadden een rekening gekregen voor alleen diploma A en we wilden graag een pakket voor diploma A en B. Dus vandaar de €77,- over budget. Maar ZL1 vindt het leuk en dus is dit het geld meer dan waard.

Elektriciteit en water
In februari hebben we de eindafrekening van het water betaald waardoor we iets boven budget zijn gegaan.

Persoonlijke verzorging
In januari zijn de kinderen naar de kapper geweest en dan zullen ze in maart weer moeten, maar dat is ook prima binnen budget.

Onvoorziene uitgaven
In februari €7,50. Ik had €30,- contant gepind om het lidmaatschap van de speel-o-theek te betalen, en daar hebben we dus nog wat van over. Ik heb dat maar bij onvoorzien gezet.


Overzicht uitgaven tot nu toe
Hieronder nog een grafiek voor de uitgaven van februari.
Uitgaven februari 2014
Omdat we met onze nieuwe spreadsheet nu de budgetten per maand kunnen gaan veranderen, ga ik vanavond even een inschatting maken voor de kosten die we in maart kunnen verwachten.


5 opmerkingen:

 1. Altijd weer leuk een goed overzicht. Wij geven meer uit aan boodschappen. Toch leuk om even bij een ander te kijken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is een van de redenen waarom we deze blog zijn begonnen: altijd leuk om even bij een ander te spieken! :-)

   Verwijderen
 2. Mooi overzicht en strak aan gehouden.

  Ook wij geven meer uit aan booschappen, serieus meer eigenlijk. 1-op-1 vergelijk is natuurlijk moeilijk (zaken als pampers, nutrilon worden soms in dezelfde supermarkt gekocht en dus 1 rekening). We hebben hier eigenlijk een apart potje voor en ik neem niet altijd de moeite op dit te splisten bij het invullen van onze spreadsheet.
  Toch vind ik onze kosten van boodschappen nog aan de hoge kant. Kijken of we dit de komende tijd weer omlaag kunnen brengen.
  Jordy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we zijn vanaf de start van het bijhouden van onze uitgaven (januari 2013) een splitsing gaan maken tussen boodschappen (eten en drinken) en huishoudelijke artikelen (luiers, drogisterij). Zo kunnen we beter zien waarop we kunnen bezuinigen. En nu we met wasbare luiers zijn begonnen, is het extra leuk om te zien dat we veel minder geld uitgeven aan huishoudelijke artikelen.

   Verwijderen
 3. Lekker om van die zorgverzekering af te zijn!
  Zwemles was bij ons ook een flinke kostenpost. Ik was blij toen het laatste kind zijn diploma haalde.

  BeantwoordenVerwijderen