dinsdag 4 maart 2014

Weekmenu

Nou, haha, het goede doel was om deze maand maar €250,- euro uit te geven aan de boodschappen. Ik ben erg benieuwd of het gaat lukken, maar we hebben niet echt een hele goede start gemaakt deze maand. Ik heb namelijk al €102,- uitgegeven...

In ieder geval hebben we nu tot dinsdag 11 maart boodschappen in huis. De rest van de maand maart hebben we nog wat verjaardagen, dus dan eten we daar vaak een hapje mee. Ik ben erg benieuwd, dus nog €148,- hebben we te besteden.

Deze week eten we:

woensdag: aardappels, broccoli en een beefburger
donderdag: hutspot met worst
vrijdag: pffff, een Italiaans gehaktbrood met een moeilijke naam, staat in de Allerhande van februari
zaterdag: bruine bonensoep
zondag: bruine bonensoep
maandag: macaroni (voor 2 keer, de rest vries ik in)

Gelukkig hebben we nog behoorlijk wat in de vriezer liggen, dus volgende week gaan we de vriezer en de voorraadkast maar eens leegeten.

14 opmerkingen:

 1. Twee dagen bruine bonen soep, dat zal lekker ruiken prrrt
  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha! De mannen doen hier altijd een wedstrijd wie de hardste scheten kan laten!

   Verwijderen
 2. Ik probeer ook al een hele tijd te besparen op onze boodschappen, maar ik komt nooit in de buurt van 250 euro. Wij zitten altijd véél hoger. Knap als het jullie lukt met 250 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat vind ik ook erg knap van onszelf. :-) Ben bang dat het niet gaat lukken, maar we doen ons best!

   Verwijderen
 3. Het valt me op dat jullie vleesconsumptie zo weinig varieert, veel gehakt, worst ed. Houden jullie niet van kip, vis etc?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kip en vis zijn duurder en als je het niet verwerkt heb je meer nodig.
   Ik vraag me altijd of mensen echt alleen soep eten als ze dat op het menu zetten. Wij eten ook graag zelfgemaakte soep, maar dan zondagmiddag of heel incidenteel met bijvoorbeeld quiche of gevuld stokbrood erbij. Ik krijg er als avondeten de handen niet voor op elkaar. Man kreeg als kind om de haverklap (goedkope) soep, brood en pizza als avondeten. Daar is hij helemaal klaar mee.
   Ilse

   Verwijderen
  2. Ja, maar 2 keer in de week vis eten is wel erg gezond. Ik vind het besparen op eten hier altijd wel ver gaan. Ik doe van het zelfde bedrag (met 3 kids) mijn boodschappen, maar eet wel lekker zalm, of andere vis en echt geen twee keer soep. Julia

   Verwijderen
  3. Vis vind ik echt niet lekker. ML neemt soms wel eens een broodje zalm in een lunchroom ofzo, maar ik hoef het echt niet. De jongens eten soms wel eens een visstick, maar daar blijft het dan wel bij. Wel jammer hoor, vis is gezond maar ik vind het gewoon echt niet lekker.

   Verwijderen
  4. Julia: onze soep is ook gezond en onze kinderen vinden het erg lekker. We maken de soep altijd zelf en voegen heel veel groente toe.

   Verwijderen
  5. Omdat jij iets niet lust, is dat toch geen reden om het niet aan je kinderen te geven. Voor hun hersenopbouw is vette vis heel belangrijk. Misschien iets om hen wel voor te zetten, neem jij wat anders. En bruine bonensoep is natuurlijk prima. Julia

   Verwijderen
 4. Mijn opmerking was niet bedoeld als kritiek, maar ik was gewoon nieuwsgierig. Ik probeer zelf overigens wel regelmatig vis en kip te eten, en we eten ook regelmatig vegetarisch. Ik vind het belangrijk dat onze jonge kinderen gevarieerd eten, en ik vind dat dat wel wat mag kostem. Hoewel dat laatste meevalt: ik koop weinig maar goede kwaliteit vlees en vis, dus per saldo ben ik niet zo enorm veel geld kwijt.
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind (gezond) eten ook erg belangrijk en heb er graag meer geld voor. Ik eet sowieso alle dierlijke producten biologisch maar veel andere dingen ook. Eet wekelijks vis en gebruik nooit kantenklaar/pakjes/zakjes. Maarja, ik ben dan ook voor 1.5 persoon (vriend eet niet altijd mee) bijna hetzelfde bedrag kwijt per maand, zo tussen de 50 en de 70 euro per week.
  Lara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, bezuinigen is goed. Maar gezond en lekker vind ik ook erg belangrijk!
  2 dagen achter elkaar hetzelfde eten doen wij nooit.
  Wij hebben ook niets over, alles gaat op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb helaas ook vaak dat ik aan het begin van de maand eigenlijk te veel uitgeef!

  BeantwoordenVerwijderen