maandag 17 maart 2014

Moestuin

Het is volgens mij al een hype, maar daar gaan wij ook aan meedoen. De moestuin. Niet helemaal eerlijk, want we hebben al een moestuintje sinds 2009, maar we willen nu wat actiever hiermee aan de slag gaan.

In 2009, toen we naar ons huidige huis verhuisden, hebben we een klein gedeelte (4 m2) van de tuin afgezet en daar een moestuintje van gemaakt. In 2009 hebben we daar flink wat aardbeienplantjes ingezet en daar hebben we ook lekker van kunnen eten. In 2010 hebben we drie prachtige courgetteplanten gehad en daar hebben we heel veel plezier van gehad. Ahum, de courgettes kwamen onze neus uit op een gegeven moment. :-)
In 2011 hebben we nog kunnen genieten van de aardbeien, maar in 2012 was het wat af in de moestuin. De aardbeien deden het niet zo goed en we hebben dat jaar eigenlijk niets gedaan in de moestuin.

In 2013 is ML fanatiek begonnen met het kweken van pepertjes. Zie ook deze en deze blog over de peperplanten. Inmiddels staan er nu weer wat tomatenplantjes op zolder en ook weer wat peperplantjes waar ML zich mee bezighoudt. De peperplanten zullen weer in plastic potten (lang leve de Action!) komen te staan.

Dan houden we nog steeds een lapje moestuin over, en daar willen we dit jaar toch wat actiever mee zijn. We hebben deze website gevonden met meer informatie over verschillende groentes. We hebben ervoor gekozen om nu wat wortelzaad, pompoenzaad en courgettezaad te kopen. Kosten: €6,35. De pompoen en courgette gaan we volgende maand in huis opkweken, en het wortelzaad gaat komend weekend de grond in.

Morgen alvast even aan de slag met wat koemestkorrels in de moestuin en dan gaan we aan de slag. We hebben ook nog wat paksoizaad liggen (die zijn vrij makkelijk) en spinaziezaad, dus die gaan we ook nog wel inzaaien.

Grootste probleem vorig jaar waren de slakken. We hadden drie paksoiplantjes, en die zijn alledrie opgevreten door de slakken. In 1 nacht was er niets meer van over. Heeft iemand nog een goede tip tegen slakken?

Nou, we zullen jullie op de hoogte houden van onze moestuin vorderingen!

2 opmerkingen:

 1. ontzettend leuk lijkt me dat een moestuin..
  Maar hier helaas geen plek ervoor :(
  Mag ik vragen hoe groet jullie hele tuin is??

  Voor slakken heb ik gehoord dat je schaaltjes met bier en flesjes met een beetje bier in moet graven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij rapen slakken en onze moestuin is 40 vierk. meter. Eierschalen rond de paksoi-plantjes wil ook nog wel eens helpen!

  BeantwoordenVerwijderen