vrijdag 7 maart 2014

Wie is de mol?

Gisteravond hebben ML en ik heerlijk op de bank gehangen en gekeken naar één van onze favoriete tv-programma's: Wie is de mol?

Ik, VL, ben al een kijker vanaf de eerste serie. Ik weet nog goed dat ik toen in Havo 5 zat en iedere vrijdagavond naar mijn zolderkamertje vertrok om daar naar Wie is de mol? te kijken. Mijn ouders vonden het maar een stom programma.

Vanaf 2005 is de serie te zien met BN'ers. In de eerste serie met BN'ers was Yvon Jaspers de mol. Ik kan me dat goed herinneren, omdat ik haar eigenlijk vrij dom en onschuldig vond en nooit gedacht had dat zij de mol was. Ik vond de laatste aflevering, waarin alle molstreken worden onthuld, dan ook echt heel erg grappig. Ook vond ik de combi Yvon en Marc-Marie erg humoristisch.

Ook kan ik me de serie van 2007 goed herinneren. Inge Ipenburg was toen de mol. Dit was dan ook de enige serie waarvan ik vanaf aflevering 1 al dacht dat zij de mol was, en uiteindelijk had ik dus gelijk. Overigens heb ik die serie in mijn eigen appartement gekeken.

De serie van 2009 is wat aan ons voorbij gegaan. We zaten toen midden in onze verhuizing en ik was zwanger van ZL1. We hadden een paar weken geen televisie en ook een tijdje geen internet, dus we hebben wat afleveringen moeten missen.

De laatste drie series vond ik eerlijk gezegd wat tegenvallen, maar dit jaar zitten we weer op het puntje van de bank. Een erg goede serie, met leuke kandidaten die niet voor elkaar onderdoen.

Ik zit vanaf het begin op Tycho als mol, en ML denkt dat Susan de mol is. Ik heb nog wel een tijd getwijfeld aan Jan Willem, maar het lag er eigenlijk best wel dik bovenop. Toch was het wel een verrassing dat hij afviel gisteren.

We hebben dit jaar niet de app geprobeerd, waarmee je met een groep een soort scorelijst kunt bijhouden. Als het volgend jaar ook kan, dan doen we hier waarschijnlijk wel aan mee. Altijd leuk om met meerdere mensen hierover te gaan praten.

Ik vind het ook wel erg prettig dat steeds meer mensen beseffen dat het niet leuk is om meteen op je Facebook te zetten dat 'Pietje eruit is'. De afgelopen jaren was het soms wel eens wat vervelend om erachter te komen wie de test het slechtst doordat iedereen dit aan het Twitteren of Facebooken was.

Nou, volgende week zitten we er weer klaar voor!

6 opmerkingen:

 1. Vanaf de eerste keer dat er iemand afviel, zag ik aan de blik van Sofie dat zij de mol was. Tot nu toe geen enkele twijfel en ze zit er nog steeds in :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk ik zit ook al heel lang op Tygo, terwijl iedereen in mijn omgeving op Sofie zit, nu presteer ik het al een aantal jaar dat mijn mol de winnaar is, dus blijft er ook telkens tot het einde in...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit op Susan... Vanaf aflevering 1 na het lezen van het dagboek van de mol... Nu ben ik heel zeker van mijn theorie, maar het kan zo maar weer zijn dat deze te ver gezocht is. Heerlijk programma. Enige programma waar ik echt naar uitkijk. Jammer dat het alweer bijna afgelopen is, en ik dan weer moet wachten tot januari...
  Gr. Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Freek! Wie anders? : -)) Jullie vergeten Freek.
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook voor Sofie. Wat is het toch een leuk programma, kijk het ook al jaren. Genietse weer donderdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geen Tygo dus... Ik zei je toch.. Het is de blik van Sofie;)

  BeantwoordenVerwijderen