donderdag 28 januari 2016

Netto salaris in 2016

Ook wij waren benieuwd of ons netto maandinkomen omhoog zou gaan nadat we enige tijd geleden al berichten lazen dat het nettoloon in 2016 iets omhoog zou gaan. Daarom hebben wij onze salarisstrookjes ook maar eens bekeken en wij zijn beiden inderdaad wat vooruit gegaan.

Voor ML hebben we de salarisstrookjes van november 2015 vergeleken met die van januari 2016, omdat hij in december altijd een 14de maand krijgt en dat een beetje lastig rekenen is. ML heeft er sinds november 2015 geen verhoging bij gekregen en krijgt er nu netto €66 bij.

VL heeft per januari 2016 wel een kleine salarisverhoging gehad en omdat het niet helemaal duidelijk is wat dat allemaal met het nettosalaris doet, weten we niet hoeveel zij er op vooruit gaat zonder die verhoging mee te nemen. Maar met die salarisverhoging gaat zij er €131 netto op vooruit.

Samen gaan we er dus €66 + €131 = €197 op vooruit. Bijna €2.400 op jaarbasis en bijna 12% van ons aflosdoel voor 2016. Wij zijn er blij mee. Zijn jullie er ook goed op vooruit gegaan in 2016?

8 opmerkingen:

 1. Lekkere vooruitgang! Bij ons is het nog niet echt overzichtelijk door wisselende onregelmatigheidstoeslagen, onkostenvergoedingen en CAO-wijzigingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas valt het een beetje tegen als 1 verdiener. Dit jaar €20,- meer gaan verdienen en dat wordt straks teniet gedaan door andere regelingen. Mijn pensioenstaffel gaat omhoog, omdat ik 40 wordt. Dit jaar wordt ook mijn leaseauto ingeruild en dan heb ik te maken met 25% bijtelling. Ik ga wel kleiner rijden, maar ik mag slechts kiezen uit enkele auto's. Ik hoop dat we er volgend jaar er op voorruit gaan. Maar dit kabinet is een zwalkend hosanna kabinet en de iets betere loonstroken voelen een beetje als een sigaar uit eigen doos. Fijn dat jullie er dit jaar van kunnen profiteren, maar ten op zichten van tweeverdieners betaal ik zomaar €6000 meer belasting. Kortom het is jullie gegunt, maar bij mij is het niet terecht gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij de tweedeverdieners moeten er ook twee mensen de deur uit om te gaan werken. Dat lijken klagende 1 verdieners nog al eens te vergeten. ;)

   Verwijderen
  2. Tweeverdieners..... Bedoel ik

   Verwijderen
  3. €20 lijkt inderdaad wel erg weinig in vergelijking met de verhoging van anderen dat ik hier en daar lees. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat de verhoging van het netto loon iets met één- of tweeverdiener zijn te maken heeft. Als ik als éénverdiener exact dezelfde baan had gehad, had ik ook dezelfde verhoging gehad.

   Verwijderen
 3. Ik ben er 100 euro netto op vooruit gegaan als alleenstaande met een baan van 18 uur per week. Ik ben er echt blij mee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker! Gefeliciteerd met deze verhoging. Is inderdaad behoorlijk veel. Zeker als je kijkt naar wat je na aftrek van alle vaste lasten per maand over houdt. Als je vóór deze verhoging €500 per maand over hield en nu ineens €600, dan is dat wel een verhoging van 20%.

   Verwijderen
 4. Hier netto 25 euro meer en mn man netto 55 euro.

  BeantwoordenVerwijderen