dinsdag 26 januari 2016

Zijn wij nog wel een gezin?

Met de komst van ons vijfde kind, begint ons gezin ook steeds meer af te wijken van de gemiddelde gezinsgrootte van Nederland en daarmee begint de naam van onze website "wat kost een gezin" een beetje een vertekend beeld te geven ten opzichte van een "doorsnee" gezin. Dus misschien is "wat kost een groot gezin" dan een betere naam.

Nu keken we gisteravond via uitzending gemist een aflevering van Arm in Nederland (vanaf 32:20) waarin de man van een arm gezin met 6 kinderen de vraag kreeg of hij wel eens gewerkt had. Daarop antwoordde de man dat hij elke dag werkt. Zijn gezin is een bedrijf zei hij. Wij hebben dan straks maar 5 kinderen, maar we komen aardig in de buurt van de 6 en dus zou de naam "wat kost een bedrijf" dan misschien toepasselijker zijn?

Toch blijven we voorlopig maar gewoon lekker onder onze vertrouwde naam bloggen. We zijn deze blog immers ook al begonnen toen we met 3 kinderen al ruim 1 kind boven het gemiddelde van 1,71 zaten.

4 opmerkingen:

 1. Natuurlijk zijn jullie nog een gezin :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind vijf kinderen wel een groot gezin inderdaad :). Al helemaal nu veel mensen het bij 1 of 2 kinderen laten. Maar mijn vriend en ik en de katten zijn geloof ik ook al een gezin haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk zijn jullie een gezin. Misschien een groter gezin qua aantallen en daarom meer onkosten, maar een gezin is een gezin, al heb je 10 kinderen of 1 kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn ook een gezin met 5 kinderen :)
  Zag de aflevering van meneer met ' bedrijf van 6 kinderen'.
  Schokkend vond ik het, een zeer slecht functionerend bedrijf.
  Wat voor voorbeeld geef je aan je kinderen denk ik dan. Mijn man en ik werken allebei en runnen daarnaast ons 'bedrijf' . Is prima te doen, waar een wil is is een weg;)

  BeantwoordenVerwijderen