woensdag 6 januari 2016

Hoe staat het met onze voornemens van afgelopen jaar?

Vorig jaar schreven we rond dit jaar een blog over onze goede voornemens voor 2015 en het wordt nu tijd om eens terug te kijken naar deze voornemens.

 • Huis (kozijnen) opnieuw in de verf zetten.
  Nadat we hier ruim 7 jaar wonen, werd het tijd om onze houten kozijnen opnieuw in de verf te zetten. Dit wilden we in eerste instantie zelf doen, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen het toch te laten doen. Ik kan hier allerlei smoezen voor verzinnen waarom we het niet zelf gedaan hebben, maar uiteindelijk kwam het erop neer dat we daar gewoon te lui voor blijken te zijn. Het zou waarschijnlijk ook vele weekenden gekost hebben en een schilder heeft het huis in een hele week geschilderd. De kosten van ongeveer €1.400 vielen ons ook best mee.
 • Muren woonkamer opnieuw schilderen.
  Tja, daar kan ik kort over zijn. Daar zijn we niet aan toe gekomen het afgelopen jaar en deze blijft dus hoog op onze goede-voornemens-lijstje staan.
 • Bad vervangen.
  Deze is niet vervangen, maar gerepareerd op kosten van de verzekering. Het bad is weer waterdicht en kan weer gebruikt worden.
 • Kinderkamer op zolder.
  We hebben inmiddels een kleine verhuizing van de kinderen doorgevoerd. ZL1 die vorig jaar nog met ZL2 op 1 kamer sliepen, is inmiddels verhuisd naar zolder. DL1 is zeer recent verhuisd naar de slaapkamer van ZL2. DL2 slaapt nog in de slaapkamer van ML en VL en we hebben nu dus nog een slaapkamer leeg staan waar DL2 binnenkort kan gaan slapen. Iets voor 2016.
 • Zolder opruimen.
  We hebben de zolder flink leeggehaald en de meeste spullen naar de stort gebracht. Ook de plaatselijke kringloopwinkel hebben we nog kunnen verblijden met een hoop spullen. Een paar dingen hebben we op marktplaats verkocht.
 • Nieuwe werkgever ML.
  Hier wordt nog volop aan gewerkt, maar binnenkort meer nieuws hierover :-)
 • Nieuwe gezinsauto.
  Dit voornemen kon ook niet langer uitgesteld worden na de komst van onze vierde, dus in 2015 hebben we onze Volkswagen Passat ingeruild voor een Renault Grand Scenic. Dit kon met een gesloten portemonnee, dus dit voornemen was financieel makkelijk te vervullen. Tot nu toe hebben we met veel plezier en geen problemen rond kunnen rijden, dus we zijn nog steeds tevreden over onze nieuwe gezinsauto.
 • Aflossen.
  Het aflossen in 2015 ging prima en zonder problemen. We hadden ons doel voor 2015 al snel bereikt. Dit jaar moeten we het toch proberen wat meer uit te smeren over het hele jaar. Hoewel het ook wel erg lekker is om aan het eind van het jaar weer een mooi gevulde rekening te hebben. Het doel voor 2016 hebben we ook al weer vastgesteld, dus we kunnen weer lekker bezig met aflossen.
 • Blog weer actiever maken.
  Duidelijk een voornemen dat we niet gehaald hebben. Ook hier kan ik tal van smoezen bedenken, maar ik vrees dat we er gewoon te weinig tijd voor vrij hebben gemaakt. Dus wellicht kunnen we dit voornemen in 2016 wel waar maken.

3 opmerkingen:

 1. Wat betreft het laatste puntje: een update van de postcodeloterij-tool zou zeer welkom zijn. Ik ben zeer benieuwd of ik in 2015 ook veel HEMA bonnen, stroopwafels en ontbijtkoeken ben misgelopen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar wil ik me ook nog even mee bezighouden. Ik ben ook wel benieuwd wat wij misgelopen zijn. Het kost alleen nogal veel tijd om alle data in te voeren ...

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je van auto kon veranderen met gesloten portemonnee zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen