maandag 11 januari 2016

Nieuwe werkgever voor ML

Één van de goede voornemens van vorig jaar was het vinden van een nieuwe baan voor ML, dichter bij huis. Dat is dan vorig jaar niet helemaal gelukt, maar hij gaat per 1 februari 2016 beginnen bij een nieuwe werkgever nadat hij ruim 18 jaar lang bij dezelfde werkgever heeft gewerkt. Het vaste contract bij de nieuwe werkgever is reeds getekend, salaris bepaald en zelfs de nieuwe lease auto die nog net met 14% bijtelling geregeld kon worden staat al klaar om opgehaald te worden.

Maar mondje dicht, want de huidige werkgever weet nog van niets. Aangezien deze werkgever teveel personeel en te weinig werk heeft, is er een "betaalde" sabbatical regeling waar iedereen zich vrijwillig voor aan kon melden. ML heeft zich daarvoor aangemeld en deze aanmelding is goedgekeurd. Deze regeling is bedoeld om personeel een eigen bedrijf te laten starten of een carrière switch te laten maken met het doel om zo personeel af te stoten of terugkomend personeel in betere tijden weer in te kunnen zetten. Mocht je na een sabbatical van 1 jaar besluiten niet meer terug te komen, dan krijg je nog enkele maandsalarissen mee.

ML moet er wel wat voor inleveren aangezien hij vanaf 1 februari 4 x 9 uur per week gaat werken. Gelukkig zit de werkgever bijna anderhalf uur rijden dichter bij huis en wordt reistijd gedeeltelijk doorbetaald. Daardoor zal 9 uur werken bij de nieuwe werkgever minder tijd kosten dan 8 uur werken bij de oude werkgever. Toch zal het wel even wennen zijn om een uur langer te moeten werken.

Wat er netto precies binnen gaat komen bij de nieuwe werkgever is nog onduidelijk. Het bruto salaris ligt (mede door de extra uren) in ieder geval flink wat hoger dan het huidige bruto salaris. En aangezien ML het komende jaar ook nog voor een deel doorbetaald wordt door de oude werkgever, zullen we ons aflosdoel van €20.000 in 2016 eenvoudig moeten kunnen halen.

Extra geld verdienen door een hoger salaris, extra uren werken, het extra salaris van de oude werkgever en een lease auto klinkt allemaal leuk, maar dat gaat ongetwijfeld consequenties hebben voor de hoogte van onze kinderopvangtoeslag. Maar een werkgever dichter bij huis is het allemaal waard.

4 opmerkingen:

 1. Goed nieuws zeg!

  Het zal wellicht impact hebben op de kdv-toeslag, maar zeer waarschijnlijk niet meer dan dat er extra binnenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het geweldig klinken! Fijn zeg dat hij zo'n goede nieuwe baan heeft gevonden.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat hij een nieuwe baan heeft! Maar is het juist niet de bedoeling van zo'n regeling dat je daar dus door voor jezelf te beginnen of een nieuwe baan te vinden ook weer uit gaat? ML lijkt me straks vanaf 1 februari niet meer beschikbaar voor oude werkgever om in betere tijden weer in te zetten. Dan zou hij daar toch ook niet meer (m.u.v. natuurlijk iets van een ontslagregeling) voor hoeven te betalen? Of zie ik dat verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De bedoeling van de werkgever is dat mensen niet meer terugkomen. ML heeft in de afgelopen 18 jaar al 2 keer eerder gebruik gemaakt van zo'n regeling en toen telkens weer terug gekomen. Nu verwacht ik niet dat ML terugkeert, maar hij moet natuurlijk eerst nog door de proefperiode van de nieuwe werkgever heen zien te komen.

   Gek genoeg maken maar heel weinig gebruik van deze regeling. Je levert natuurlijk wel een groot deel van je salaris in en niet iedereen durft dat aan.

   Verwijderen