vrijdag 15 januari 2016

Auto rijden voor 19 cent per kilometer

Doordat ML een overstap maakt naar een nieuwe werkgever en hij daar een lease auto krijgt, hebben we onze Volkswagen Lupo 3L in de verkoop staan. Deze auto hebben we bijna 2 jaar gebruikt als kilometervreter voor ons woon-werkverkeer tegen een vergoeding van onze werkgevers van 19 cent per kilometer.

Een lupo (de onze is lichtblauw)

De auto zou volgens de boekjes 3 liter (vandaar de toevoeging 3L) per 100 kilometer moeten verbruiken, wat neerkomt op een verbruik van 1 op 33. Wij komen echter uit op een gemiddeld verbruik van 1 op 29 en dat komt met de huidige dieselprijs weer neer op €0,034 per kilometer.

Al onze uitgaven (reparaties, verzekering, wegenbelasting, brandstof) hebben we netjes in onze spreadsheet bijgehouden en alle kilometervergoeding die we van onze werkgevers hebben gekregen hebben we ook allemaal bijgehouden. We hebben de auto ook altijd gebruikt als boodschappenauto en als auto voor de ritjes als we niet met het hele gezin weg gaan. Dus niet voor elke kilometer hebben we 19 cent per kilometer ontvangen.

Het is nog even afwachten wat we voor de auto krijgen, maar voorlopig ziet het er naar uit dat we geld gaan overhouden aan deze Lupo 3L. Zodra de auto verkocht is, zal ik de details in een nieuwe blog beschrijven. Ondertussen, als er nog iemand een goedkope auto zoekt met automaat en airco, de auto is nog te koop. Wellicht behoor je dan voortaan tot de club van Lupo 3L rijders en mag je op de snelweg zwaaien naar andere Lupo rijders :-)

3 opmerkingen:

  1. Aan een auto geld overhouden is altijd leuk. In de meeste gevallen kost een auto alleen maar geld. Ik ben benieuwd naar de details :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt knap dat je geld over hebt gehouden aan een auto, dat is heel lastig en meestal verlies je er alleen maar geld op. Dan heeft u ook geluk gehad met de brandstofprijzen .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt knap dat je geld over hebt gehouden aan een auto, dat is heel lastig en meestal verlies je er alleen maar geld op. Dan heeft u ook geluk gehad met de brandstofprijzen .

    BeantwoordenVerwijderen