zondag 30 juni 2013

Maandoverzicht juni 2013

De maand juni is weer voorbij en daarmee hebben we ook al weer de eerste helft van ons experimentele bezuinigingsjaar achter de rug.

In de maand juni hebben we weer wat geld overgehouden. We hebben in totaal €394.30 minder uitgegeven dan begroot.

Onze uitgaven voor juni en heel 2013

Hierboven zie je alle uitgaven in detail en ik zal nog enkele uitschieters hieronder verder bespreken.

Op de hypotheek kunnen we dankzij de extra aflossingen steeds meer geld overhouden. De verwerking van een aflossing loopt meestal zo'n 2 maanden achter, maar zolang we blijven aflossen, blijven de kosten voor de hypotheekrente ook afnemen. En dat is het belangrijkst.

De kosten voor de kinderopvang is flink lager geworden sinds onze oudste op school zit en we met de overige twee kinderen wat zijn schuiven. We hebben hier bij het maken van de begroting in het begin van het jaar enigszins rekening mee gehouden. Daarom hebben we de eerste maanden telkens te veel betaald en dat halen we nu langzaam weer in. Voor deze kostenpost eindigen we aan het eind van het jaar wel positief.

Voor de boodschappen hebben we deze maand weer teveel geld uitgegeven. Weer wat extra eters over de vloer gehad die je toch wel een lekkere en uitgebreide maaltijd voor wilt schotelen. Verder hebben we alvast wat inkopen gedaan voor de vakantie. Over het hele jaar gemeten, staan we nog wel positief.

Huishoudelijke artikelen waren deze maand ook wat duurder dan gehoopt, mede doordat we weer extra luiers nodig hadden voor de vakantie. Verder hebben we weer een voorraad aangevuld van maandverband, tampons, inlegkruisjes, wc-papier, vaatwasblokjes, keukenrollen, etc.

Het geld voor uitjes en vakanties hebben we vooral besteed aan een nieuw matras en slaapzak voor onze oudste voor onze vakantie.

We zijn deze maand bijna binnen budget gebleven voor onze kostenpost kadootjes. De afgelopen maand hadden we maar weinig verjaardagen.

Onze kwartaalbetaling voor onze verzekeringen is deze maand ook weer afgeschreven en daarom zijn we voor de verzekeringen deze maand weer flink over budget gegaan. De komende twee maanden houden we weer geld over.

Helaas weer wat teveel onvoorziene uitgaven door een storing in onze warmtepomp afgelopen maand waarvoor we deze maand de rekening hebben betaald.

Hieronder zie je vervolgens in grafiekvorm alle kostenposten en of we geld over hebben gehouden of dat we geld teveel hebben uitgegeven. De piek voor kinderopvang valt hierbij wel goed op.

Onze budgetten voor juni

Tot slot nog een overzicht van het hele jaar. De kinderopvang, kadootjes, energie en water en onvoorziene uitgaven staan er niet goed voor. Gelukkig worden ze gecompenseerd door een flink aantal balkjes die naar rechts schieten. Voorlopig hoeven we ons nog niet echt zorgen te maken dat we aan het eind van het jaar niet binnen onze begroting blijven.

Jaaroverzicht van onze budgetten

Morgen is het weer een nieuwe maand en dan gaan we weer een extra aflossing doen. Hierover lees je morgen meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten