dinsdag 18 juni 2013

Nog een paar nachtjes slapen ...

... en dan krijgen we eindelijk onze belastingteruggave op onze rekening gestort. We hebben onze belastingaangifte over 2012 dit keer ruim op tijd ingestuurd en dan zou de teruggave voor 1 juli moeten worden overgemaakt.

Tot nu toe hebben we nog niets gehoord van onze aangifte en aangezien het bijna 1 juli is, had ik eigenlijk wel al een brief verwacht dat de betaling binnenkort plaats zal vinden.

Het gaat bij ons, met dank aan onze hoge hypotheek, om een vrij groot bedrag. Met dat bedrag kunnen we weer een flink extra aflossing inboeken zonder dat we ons spaargeld hoeven aan te spreken en verder kunnen we nog een deel reserveren voor onze vakantie waarvoor we gisteren een camping hebben gereserveerd.

Dus, laat het geld maar komen! Heb jij je geld al terug gekregen en wat ga je met het geld doen?

9 opmerkingen:

 1. we hebben het later dan april ingstuurd. We krijgen het over ongeveer 2 maanden. Maar als het goed is wel en heel aardig bedrag terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons is het nét binnen. Ik hoop bij jullie ook binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hadden het 7 juni binnen en dezelfde dag nog doorgestuurd ter aflossing,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hadden het heel snel binnen, vorige maand al. Is gelijk naar de spaarrekening gegaan. In de aflospot gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas is het zo dat je voor 1 juli bericht krijgt... Als je de pech hebt om bijvoorbeeld op 29 juni bericht te krijgen ka n het daarna nog 2 weken duren voor het op de rekening staat :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben begin juni bericht gekregen en een paar dagen later stond het op de rekening. Wij hebben 2/3 direct doorgesluisd om af te lossen. Ik hoop dat het er voor jullie snel is, des te sneller kun je aflossen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi heb net bericht gekregen dat ik geld terug krijg. Tezamen met t restant vakantiegeld gaan we aflossen. Ik heb een deelhypotheek van 14000 met 5,6% rente dus daar kan ik niet tegenop sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben de teruggave ook al ruim een week op de rekening staan. Omdat we 'voorlopige teruggaaf' ontvangen iedere maand, ging het nu bij ons om een laag bedrag. Maar toch leuk om te ontvangen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In België hoeft de aangifte pas deze week gedaan te worden op papier, en pas half juli electronisch, dus ik weet het nog niet. Pas vorige week kreeg ik het laatste jaaroverzicht van een instantie. Als we geld terug krijgen, gaan we de autolening aflossen; dat is de lening met de hoogste rente(5%). Veeeeeel hoger dan we op de spaarrekening kunnen krijgen. Helaas kan die lening alleen maar in één keer afgelost worden, tussentijdse aflossingen zijn niet toegestaan. Het zal ons niet zoveel opbrengen, want we zijn al over de helft van de looptijd, maar de gedachte dat we weer lekker zelf over dat geld kunnen beschikken, in plaats van het elke maand naar iemand anders te sturen, vind ik heel prettig. Ik wil zo weinig mogelijk betalingen doen, anders wordt het zo onoverzichtelijk.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen