donderdag 29 augustus 2013

Sambal

Niet echt een duur product en dus hebben we ook niet veel geld bespaard, maar wij hebben sinds een week sambal uit eigen tuin. In juni heb ik al eens een blog geschreven over de peperplantjes die we begin dit jaar hadden gezaaid. Inmiddels kunnen we daar nu de vruchten van plukken. Omdat we met 3 kleine kinderen toch maar weinig pepers gebruiken, heb ik er vorige week eens sambal van gemaakt. Dit bleek echt de lekkerste sambal te zijn die ik ooit gehad had en we hebben het dan ook al voor veel gelegenheden gebruikt :-) Zo smeren we onze stukjes stokbrood niet meer in met kruidenboter of kruidenkaas, maar met de zelfgemaakte sambal.

Om iedereen met peperplantjes in de tuin ook over te halen om zelf sambal te gaan maken, volgt hier ons recept die we hebben gebruikt:

Ingredi├źnten:
- 2 sjalotjes
- 10 pepers
- Scheutje sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel bruine suiker
- Beetje zout

Bereidingswijze:
Snij de sjalotjes, knoflook en pepers (inclusief de zaadjes voor een extra hete sambal) in kleine stukjes en pureer dit met een staafmixer. Doe dit mengsel vervolgens met een drupje water en de sojasaus, suiker en een beetje zout in een pannetje en breng het aan de kook. Zorg dat de sambal niet te dun wordt. Klaar.

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Superleuk toch?! Wij hebben deze maand ook veel zelf gemaakt... alle kleine beetjes helpen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten eigenlijk nooit sambal. Maar wat leuk dat je het zelf kunt maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker! Ik gebruik veel sambal in de keuken, het is een goede smaakmaker.

    BeantwoordenVerwijderen