zondag 8 december 2013

Alle Sinterklaasuitgaven op een rij

Zo, na alle drukte van de afgelopen dagen, heb ik nu even tijd om alle Sinterklaasuitgaven op een rijtje te zetten. Ik maak gewoon een lange lijst van de cadeautjes met de uitgaven daarbij, zonder erachter te zetten voor wie het cadeau is. Dat is eigenlijk ook niet helemaal meer te achterhalen, omdat ik op een dag wel bij meerdere winkels kocht en dan in onze spreadsheet heb vermeld: 'Diverse Sinterklaascadeautjes'.

Wat Prijs
Pyama, ondergoed en sokken van Planes 19,97
Little People huis 13,00
Playmobil stoomboot en Duplo trein 31,49
Chocoladeletters 4,09
Snowboots 9,99
Jutezakken 2,79
Lego 14,98
Kleding 41,00
puzzel, inpakpapier en diversen 27,20
Romper, viltstiften, kleurboek 15,85
leren slofjes 26,49
Diverse cadeautjes 50,00
Diverse cadeautjes 42,80
Wollen sokken 3,49
Steelpan, bakmat 21,93
2 truitjes, vergrootglas, klei 16,00
Diversen 36,14
Etui 3,99
Cadeautjes opa en oma 8,00
Cadeautjes opa en oma 6,66
Inpakpapier 3,00
Totaal398,86

Okee.....we hebben dus zo'n 400 euro uitgeven aan Sinterklaascadeautjes. Eigenlijk gaat hier nog 75 euro vanaf, omdat de ouders van ML ook 25 euro per kind geven voor Sinterklaas. Dat hebben ze aan ons gegeven zodat wij daar een cadeautje voor kunnen kopen. Dat maakt dus een totaalbedrag van 325 euro.

En aan de andere kant moeten we er ook weer wat bij optellen. We hebben namelijk een boek voor ZL2 gekocht en dat hebben we betaald met een boekenbon van 15 euro. En ook heeft ZL1 een racebaan gekregen van het merk Carrera. De racebaan kost zo'n 85 euro, maar deze hebben we bij bol.com gekocht. Daar kun je tegenwoordig ook met Airmiles betalen. En omdat we heeeel veeeel Airmiles hadden, hebben we deze racebaan volledig met Airmiles kunnen betalen.
Dus moeten we bij deze 325 euro weer 100 euro erbij optellen.

Toch denk ik dat we volgend jaar een budget moeten aanhouden van 400 euro tot 450 euro. Dit is dan inclusief alles: dus cadeautjes voor de kids, voor diegene van wie we het lootje hebben getrokken en nog wat extraatjes voor de opa's en oma's.

Dit zullen we nog moeten verwerken in onze spreadsheet voor 2014. Waarschijnlijk zullen we dan wat moeten korten op de budgetten voor kleding en huis en inrichting. Het blijkt namelijk ook dit jaar dat we ook veel 'nuttige' cadeaus kopen, zoals een pyjama, ondergoed, sokken, kleding en snowboots. Dit valt normaliter onder het budget 'Kleding', maar die spullen pakken we dus in voor pakjesavond. Datzelfde geldt voor het budget 'Huis en inrichting'. Vaak koop je toch waxinelichtjes of iets voor in de keuken of voor in de vensterbank. Dus deze twee budgetten kunnen in de maand november (want dan koop je de meeste cadeautjes) wel wat geminderd worden. Zo is er meer ruimte voor het budget 'Sinterklaascadeautjes'.

Zo, en nu even genieten van een wijntje op de bank met uitzicht op de kerstboom! :-)

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben voor 6+1 kinderen en 1 familielootje 140€ uitgegeven. Dit is dan ook inclusief lekkere pepernoten en marsepein op pakjesavond. En ze voelden zich erg verwend met de kado's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij houden een streefmaximum van 50 euro per meedoend lid (kinderen + aanhang), dit is dan verdeeld over een groter cadeau van ong 30 euro en 3 kleintjes (waarvan 1 een lootjescadeau van 10 euro). Ik probeer ook altijd een gelijk aantal cadeautjes te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zolang je niet meer uitgeeft dan je kunt betalen ben je goed bezig. Steek je in ieder geval niet in de schuldien voor een paar kado's die door een kind niet op waarde geschat kunnen worden.
  Liefde, tijd en aandacht zijn voor een kind belangrijker dan dure kado's. En ik spreek uit ervaring :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk een zak met heeeeel veel cadeautjes!!! Lekker veel om uit te pakken. Sokken, pyama's e.d horen daar wat mij betreft ook helemaal bij. Als ik nieuwe soepkommen nodig heb, handdoeken, een vijl of een nagelschaartje, heb ik er echt geen probleem mee om dat voor me zelf in te pakken. Omdat ik wel graag wil weten wat ik per jaar precies aan kleding uitgeef per kind, noteer ik dit juist niet bij het sinterklaas budget, maar bij kleding. (Ik heb per seizoen een A4 tje dat ik in vieren verdeel. Ik noteer hier wat ik( om in jouw termen te blijven) voor ML, VL, Zl en DL uitgeef. Dit doe ik al vanaf winter 1999 ( DL was toen 3 en ZL was toen 1.) Voor het eest heb ik alle bedragen opgeteld en gedeeld door het aantal jaren. Voor DL per jaar gemiddeld 914 en voor ZL gemiddeld 735. ( ook sportkleding voor de voetbal en hockey is inbegrepen) DL is erg lang en wat steviger en heeft toch duurdere kleding nodig gehad om er leuk uit te zien. ZL had de ideale maat, hij zag er bij wijze van spreken in een jute zak nog goed uit. Hij was wel een enorm buitenkind waardoor hij altijd weer met gaten in zijn broeken thuis kwam. Ik moet wel zeggen dat er een groot verschil is in leeftijd. Er is wel duidelijk te zien toen ze nog klein waren de kosten voor kleding beduidend lager waren.
  Als je dus eerlijk wilt zijn en graag wil weten hoeveel geld je per jaar je echt kwijt bent aan kleding zou ik het nog eens ter overweging nemen om je kleding niet onder te brengen bij de post sinterklaasinkopen , maar bij kleding, en dat je het wel lekker inpakt en in de zak stopt:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een precies bedrag heb ik niet bij de hand.
   We kochten voor elkaar iets rond de 10 euro.
   Dat is dan inclusief eventueel materiaal om een surprise te maken.

   Verder kregen de kinderen en manlief elk:
   1 pyjama.
   1 set sokken.
   1 chocoladeletter.
   en een grapje (bandenplakset, lampjes voor op de fiets, zo'n kubus waar je de kleurtjes goed moet zetten om geduld te leren krijgen enz.).
   Ik heb nog genoeg pyjama's voor mij was er een ( zeeman) boek.
   Alles bij elkaar ben je nog best wat kwijt, maar alles word ook goed gebruikt.
   En we hadden echt een fijne avond!
   groetjes, Franca.

   Verwijderen
 5. En kleding e.d. kun je er misschien wel aftrekken? Ik bedoel, die trui e.d. had je anders ook gekocht, en dan viel hij onder de post 'kleding', lijkt me?

  BeantwoordenVerwijderen