woensdag 11 december 2013

Van die dagen....

....dat je denkt: 'Was ik maar in bed gebleven.' En vandaag was zo'n dag. Uberhaupt zal ik blij zijn als deze week erop zit. Ik heb het heel erg druk en ik heb een hele strakke planning in mijn werkafspraken.

Vanmorgen was ik al ruim voor de wekker wakker. Ik lag maar wat te draaien in bed en kon niet meer slapen. En dan ga ik weer aan de slag met m'n hobby: piekeren. Over wat er allemaal nog moet gebeuren.

Vervolgens ben ik toch maar opgestaan en heb beneden brood klaargemaakt. Ondertussen alle tassen inpakken en lunchpakketten maken. Daarna snel naar boven om m'n haren te kammen en m'n lenzen in te doen. Kinders wakker maken en samen ontbijten. Snel de kinderen aankleden en mezelf fatsoeneren, al vraag ik me nu wel af of ik vanmorgen m'n tanden heb gepoetst.

De jongste twee op het kinderdagverblijf afgeleverd. Vandaag zijn ze daar een hele dag geweest, omdat ik een cursus had. Daarna de oudste naar school. Ik had geregeld dat hij na schooltijd werd opgehaald door een vriendin van me. Haar zoon is de beste vriend van onze zoon. Ze zijn even oud en hun klaslokalen grenzen aan elkaar. Ze zitten echter niet bij elkaar op school. Snappen jullie hem nog?

Daarna racen naar mijn eerste werkafspraak. Gelukkig waren de eerste twee afspraken zinvol en efficiënt. Vervolgens door naar de cursus. Deze was verplicht vanuit mijn werk en werd gegeven in het centrum van een grote stad in de buurt, op een half uur rijden vanaf huis. Ik had maar besloten om daar vlakbij (betaald) te parkeren, zodat ik weer snel weg kon om 17:00 uur.

Helaas viel de cursus zwaar tegen. Ik vond het niveau erg laag, ik had geen klik met de cursusleidster en ik twijfelde aan haar adviezen. Ik ben vijf minuten voor 17:00 uur weggegaan. Het zou waarschijnlijk wel een kwartier uitlopen en dan zou ik zeker te laat zijn om de kinderen van het kdv op te halen.

Uiteindelijk was ik om 17:50 uur op het kdv. Zucht... Eerst 8,80 euro aftikken omdat ik betaald wilde parkeren en vervolgens nog zeker 20 minuten erover doen om het centrum uit te zijn. Ondertussen zit ik me helemaal op te vreten in de auto. Ik ben namelijk heel goed in piekeren en fantaseren, dus natuurlijk dacht ik al dat mijn kinders snikkend op mama zaten te wachten omdat ze als laatste opgehaald werden en het al helemaal stil was op het kdv. (die laatste twee beweringen zijn overigens uitgekomen).

Daarna snel doorracen naar mijn vriendin, waar ZL1 de middag had doorgebracht. Hij had het wel naar zijn zin gehad, maar heeft tijdens het avondeten (ik had geregeld dat ik kon aanschuiven bij vriendin) wel bij mij op schoot gezeten want hij had me heel erg gemist. Bleh, dan word ik al zo weeïg van binnen en besluit ter plekke dat ik thuisblijfmoeder wordt.

Overigens hoorde ik van vriendin dat de juf helemaal vergeten was dat ik met haar had afgesproken dat ZL1 bij haar bleef wachten tot hij opgehaald werd door mijn vriendin. ZL1 zwierf gewoon rond over het schoolplein. Fijn hoor. Denk je dat je goede afspraken maakt, gebeurd er dit.

Daarna snel naar huis waar de kinderen in bed gelegd moeten worden. Gelukkig werkten ze allemaal mee, hoewel er van slapen maar weinig terecht is gekomen tot nu toe. DL en ZL2 zijn allebei alweer beneden geweest. Maar goed, dan kon ik nog even lekker met ze knuffelen. :-)

Morgen weer zo'n rotdag. Ik ben alleen, want ML slaapt in een hotel. Ik moet vroeg op, heb weer strakke planningen en moet wéér parkeergeld betalen voor een afspraak. Eens kijken of ik dat kan declareren. Tot een jaar geleden kon dat niet, maar ik ga nu hard mijn best doen.

Ik heb maar besloten dat we morgenavond pannenkoeken gaan eten. De chili con carne die gepland was, is op. We kregen onverwachte eters namelijk dinsdag. Ik hoop dat de pannenkoeken nog iets goedmaken.

En nu ga ik eerst maar eens onder de douche en dan lekker naar bed.

Bedankt voor het lezen van mijn klaagzang! :-)

*update vrijdag 13 december (vrijdag de 13e dus): ik kwam er vandaag achter dat ik mijn bankpasje kwijt ben. Verloren toen ik woensdag na de cursus snel de parkeerkosten wilde betalen. Zucht...

Overigens was de woensdag op donderdagnacht ook heel erg vervelend. Alle kinderen werden wel een paar keer wakker en toppunt was DL die ieder uur heel hard ging krijsen. Ik vloog telkens uit bed om te kijken wat er wel niet aan de hand was, maar zodra ik het licht bij haar aan knipte, was ze vrolijk naar me aan het lachen...


18 opmerkingen:

 1. Het lot van een werkende moeder. Het is nooit goed:thuisblijven of werken. Zo herkenbaar.
  Adem in, adem uit en blijven herhalen.
  Sterkte nog morgen.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. persoonlijk vind ik de combinatie wel heel prettig, want beiden zijn leuk om te doen :)

   Verwijderen
  2. WG: bedankt!
   E: ik vind de combinatie ook heel prettig, maar niet als ik het alleen moet doen en als ik mijn kinderen als laatste in het donker van het kdv moet halen. :-(

   Verwijderen
 2. Carpe diem. Niet elke dag zal zo akelig zijn als vandaag.
  Bedank Vriendin uitvoerig dat jullie konden mee-eten en knuffel je kinderen nog eens extra.
  Overmorgen begint het weekend weer en hebben jullie samen tijd voor elkaar.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nog hoe verschrikkelijk ik het vond als kind om op een leeg schoolplein te moeten wachten tot ik opgehaald werd - na een schoolreisje nota bene. Maar helaas, wat dat betreft lijk ik op mijn moeder. Ik ben ook vaak te laat... ook als dat niet de bedoeling was!

  Maarre, heerlijk, pannenkoeken eten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die pannenkoeken. Die waren lekker en het was ook gezellig! Heerlijk!

   Verwijderen
 4. woooooow lekker druk!! eerlijk gezegd is het hier ook altijd zo druk, maar dan net een beetje anders.
  ik was wel jaloers op je toen ik las dat je al voor de wekker wakker was. Het klinkt alsof het klaarmaken en wegbrengen van je kinderen je heel gemakkelijk afgaat.
  Vanochtend moest ik onze kinderen (waarvan 1 mopperend op onder de ontbijttafel lag) verleiden door een knuffelbeer hun jas aan te doen etc.. hihi oke t is een fase!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klaarmaken en wegbrengen van de kinderen in de ochtend gaat mij ook best makkelijk af hoor. maar eerder wakker zijn dan de wekker is niet fijn als dat komt omdat je onrustig hebt geslapen en hebt liggen piekeren over je werk.

   Verwijderen
 5. Het zit je hoog, dat zie ik aan de d´s en t´s :-) Lastig als je nog zo'n tijd moet rijden om de kinderen op te halen. En zeker als de cursus toch al tegenvalt kan ik me voorstellen dat je liever thuis zou zijn. Volgende week denk je er vast weer anders over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ja dat is waar! Ik was ook echt moe woensdagavond van al dat gestress!

   Verwijderen
 6. Topblog weer. Wat een leuke blog tussen al die zure macrobiotische geitenwiollensokkenbloggers.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En? Hoe is het nu op vrijdag de dertiende?! Hopelijk heb je vandaag een betere dag.
  Balen dat die cursus zo tegenviel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat van je dochter heeft mijn zoon op die leeftijd ook gedaan. Is niet fijn, op een gegeven moment gingen wij er ook niet meer heen en was het snel over.
  Wat balen dat je je bankpas bent verloren. Komt allemaal zo'n rompslomp van. Hopelijk is ml weer thuis en kun je genieten van een fijn weekend

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aanvulling op je dochter het kunnen ook de tanden zijn. Want dochterlief heeft daar nu last van en huilt en wij zijn er en troosten en ze is stil en paar dagen later zagen we tanden en nu begint ze kiezen te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja klopt van de tanden. Ze is al wel een dikke maand ermee bezig en is niet altijd het zonnetje in huis. Ik merk het ook aan de poepluiers. Zo zuur! Bleh!

  BeantwoordenVerwijderen