dinsdag 3 december 2013

Afval update

Speciaal voor Daantje: de blog die ik gisteren per ongeluk had geplaatst met een paar onduidelijke cijfers erin.

Nu heb ik even de tijd om dit stukje uit te werken. Ik had gisteren ML de opdracht gegeven om even met z'n Digi-D in te loggen op de website van onze gemeente. Daar kunnen we altijd het afvaloverzicht bekijken van de groene en grijze container. Aangezien ML op woensdagavond altijd in een hotel slaapt, wilde ik dat graag gisteren weten zodat ik er vandaag een blog over kan schrijven.

Dus: vanaf 1 januari dit jaar hebben we aan afval in de grijze container: 311 kilo, en in de groene container 165 kilo. Dat maakt samen 476 kilo.

In deze blog  schreef ik dat we in totaal 423 kilo in de containers hadden gegooid. In tweeeneenhalve maand hebben we dus 50 kilo erbij. Waarschijnlijk zal de totaalstand op 31 december dit jaar dan uitkomen op zo'n 500 kilo. Dus net ietsje onder onze laatste inschatting van 525 kilo per jaar.

Nou, ik ga voor het eerst uitkijken naar de aanslag gemeentelijke heffingen! Waarschijnlijk besparen we zo'n 100 euro ten opzichte van 2012!

4 opmerkingen: