zondag 1 december 2013

Weekmenu

Ik heb snel gisteren nog even de boodschappen gedaan voor deze week. Ik tel het maar op bij het boodschappenbudget van december.

In november hebben we in totaal 292,31 euro uitgegeven aan boodschappen, dus net onder het maandelijkse budget van 300 euro.

Toch merken we, dat 300 euro per maand toch wat krap gebudgetteerd is. Jaarlijks geven we 3600 euro uit aan boodschappen, en op jaarbasis staan we zo'n 20 euro in de min bij de boodschappen. Om toch op die 3600 euro uit te gaan komen, zouden we dus in december 280 euro moeten uitgeven aan de boodschappen.

En dan nog zouden we het eigenlijk niet redden, omdat we het eten en drinken op vakantie optellen bij het vakantiebudget. Zo hebben we in de maand juli bijvoorbeeld 'maar' 250 euro uitgegeven aan boodschappen.

Volgend jaar wordt het boodschappenbudget daarom verhoogt naar 325 euro per maand.

Maar goed, nu dan ons weekmenu voor de eerste paar dagen van december.

Zondag: hachee met stoofpeertjes
Maandag: aardappels, hamburger, spruitjes en appelmoes
Dinsdag: boerenkool met worst
Woensdag: gebakken aardappels, spinazie en een eitje
Donderdag: nog geen idee, we vieren hier thuis Sinterklaas en opa en oma komen ook langs, dus het zal waarschijnlijk wel een pan soep o.i.d. worden. Ik moet me er nog even over buigen.

Ik was 51.83 euro kwijt. Een mooi begin voor deze dure decembermaand.

4 opmerkingen:

 1. Ik kan me voorstellen dat je dat niet redt! Wij hebben een gezin met twee kinderen, een derde op komst, en gaan uit van 100 euro per week, incl luiers en verzorgingsproducten, en zelfs dan moeten we best opletten, zeker als we bezoek hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En vergeet niet dat de prijzen in de supermarkt langzaam maar zeker stijgen en dat je kinderen vast meer gaan eten. Ik vind het wel knap hoor, dat jullie het zo goed doen met 300 euro! Doen wij niet na.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn met zijn twee├źn en doen het met 240 euro per maand gemiddeld. Vakantie rekenen we mee met de boodschappen, of je ze nou hier of daar boodschappen doet maakt niet uit, wij kamperen 3 weken en gaan 2-3 keer uiteten en een paar terrasjes en we zien een grote piek als we een verjaardag geven. Uiteten en terrasjes vallen niet onder boodschappen maar vrije tijd/extra. Volgend jaar komen de luiers pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor hoeveel personen is dat ook alweer? Ik vind het bedrag heel keurig!

  BeantwoordenVerwijderen