vrijdag 13 december 2013

Weekmenu

Ik was gisteravond zo moe na twee hectische dagen en een gebroken nacht dat ik op de bank ben geploft en daar de hele avond niet meer vanaf ben gekomen. Dus ik heb vandaag maar de boodschappen gedaan. Gezellig met ZL2. DL lag in bed en ZL1 had een vriendje te spelen. ML was thuis, dus dat ging allemaal prima.

Eerst moest ik even langs de Hema. ZL1 speelt volgende week donderdag voor kerstengel en moest een wit t-shirt hebben. Voor 5 euro heb ik die gekocht. Er hing ook nog een leuk tuinbroekje voor DL en kostte maar 7,50 euro, dus die heb ik ook meegenomen. Rokjes zijn niet aan haar besteed, omdat ze een billenschuiver is, maar dit tuinbroekje (hotpants, dus nog even een leuke maillot eronder) zal haar vast beter staan. Bovendien had ik nog een leuk shirtje waar helaas een hele vervelende vlek inzit die ik daar mooi onder kan dragen. Ook heb ik nog twee rookworsten voor 3,50 euro meegenomen.

Daarna nog even naar het Kruidvat. Ik moest badolie hebben voor de kinderen en de Natusan was daar in de aanbieding, 1+1 gratis. Kom, we doen eens gek en we nemen dat mee. 3,85 euro. Ook nog een grote fles Robijn meegenomen voor 6,99 euro.

Daarna de AH in. Ons weekmenu ziet er zo uit:
Vrijdag: boerenkool met worst
Zaterdag: spruitjesovenschotel met rauwe ham en kaas
Zondag: Burrito's
Maandag: aardappels, hamburger en sperziebonen, voor ML een pizza
Dinsdag: spaghetti
Woensdag: aardappels, hamburger en doperwtjes en worteltjes
Donderdag: spaghetti

Vorige week hebben we een documentaire gezien over de vleesindustrie, en we hebben besloten om ons vlees biologisch te gaan kopen, of in ieder geval zo veel mogelijk. Dus deze week netjes kipfilet en gehakt van puur en eerlijk meegenomen. Al twijfel ik wel of dit wel zo puur en eerlijk is.

Bij de AH was ik voor deze week 61,92 euro kwijt. Prima gedaan dus!

Nu nog even alles bijwerken in de spreadsheet en dan lekker naar bed!

3 opmerkingen:

  1. Netjes gedaan zeg! Ook slim om een shirt met een vlek ergens onder aan te trekken. Dan zie je de leuke mouwen nog wel, maar de vlek niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Puur en eerlijk is niet altijd biologisch, als het dat wel is moet het er op staan. Puur misleidend is een betere omschrijving. https://www.foodwatch.nl/misleid/ah_puureerlijk/index_nl.html

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe inderdaad ook vlees altijd biologisch. Sowieso alle dierlijke producten dus vlees, zuivel, eieren en honing (en vis liefst wild en sowieso met MSC keurmerk). Als jullie een Jumb0 in de buurt hebben, die hebben ook heel betaalbaar allerlei biologisch vlees en een hele hoop andere artikelen (van bi0plu5)

    BeantwoordenVerwijderen