maandag 16 december 2013

Meer uren werken

Vandaag werd ik, VL, door mijn leidinggevende benaderd met de vraag of ik in 2014 meer uren wil gaan werken. Op dit moment heb ik een werktijdfactor van 0,5. Dat komt neer op 18 uur per week. In de praktijk werk ik echter wel meer uren, 20 tot 24 uur per week. Dat is niet erg, want deze overuren zetten wij in tijdens de schoolvakanties. Ik ben namelijk tijdens de schoolvakanties vrij.

De vraag is, of ik in heel 2014 voor 0,6 wil gaan werken, en dan van 1 februari tot 1 juni nog extra wil uitbreiden tot een wtf 0,8. Die 0,8 zou betekenen dat ik 1900 euro netto per maand ga verdienen.

Whoeeeee, dat is veel zeg! Toen ik begon met werken had ik geluk en kreeg een volledige baan (wtf 1,0) en verdiende toen (was in 2006) 1500 euro netto. In 2009 ben ik, na de geboorte van ZL1, veel minder gaan werken en verdien nu ongeveer 1200 euro netto, met 2,5 dag werken per week.

Ik zal ongetwijfeld de vraag krijgen: 'Waarom leg jij dan 1750 euro in voor de gezamenlijke rekening?' Ik vul mijn nettosalaris van 1200 euro aan tot 1750 euro door gebruik te maken van mijn spaarrekening. Op die spaarrekening staat geld van de hypotheekrenteaftrek en ook de eindejaarstoeslag en het vakantiegeld komt daarop. En dat is allemaal heus geen vetpot hoor, het is behoorlijk puzzelen om iedere maand aan 1750 euro te komen. Zo koop ik voor mezelf weinig kleding en andere spulletjes.

Maar goed, ik ga straks in januari maar eens flink shoppen om zo mijn kledingkast aan te vullen. Ik draag op dit moment veel kleding wat al vier jaar oud is. Dat is hoofdzakelijk merkkleding, wat lang mooi blijft. En daarnaast heb ik natuurlijk ook drie zwangerschappen gehad, dus heb ik vaak mijn garderobe moeten omwisselen voor positiekleding.

Dus straks ga ik meer werken. Ik ben erg benieuwd hoe vier dagen werken mij gaat bevallen en of ik goed de balans tussen werk en privé kan houden. Omdat het maar voor vier maanden is, kan ik dat mooi uitproberen.

16 opmerkingen:

 1. Wow, 1200 euro netto voor 2,5 dag werken! Dat vind ik een royaal inkomen zeg. En gelijk heb je, als je het 4 maanden kunt uitproberen hoe het bevalt om meer te werken, zou ik je aanraden dat zeker te doen. Ik volg je blog nog niet zo heel lang, dus misschien vraag ik naar de bekende weg voor andere lezers, maar mag ik vragen wat voor soort werk je doet?
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel rekening houden met toeslagen en belasting. Het jaar nadat ik van 16 naar 28 uur ging werken moest ik flink terugbetalen en vielen we in een hoger belastingtarief. De minder leuke kant van een hoger salaris. Groetjes Mira

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat klopt, je hebt helemaal gelijk. Dat zou wel jammer zijn, maar ik wil toch de uitdaging aangaan.

   Verwijderen
  2. over de eerste 35000 euro betaal je het laagste belastingtarief als ik het goed heb. pas over het deel wat je daarboven verdient betaal je het hogere tarief... dus niet over het totaal.. ;)

   Verwijderen
 3. Wat een geweldig inkomen, ik moet er 4 hele dgn voor werken.
  Gelijk heb je proberen kan altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn wat extra centjes. Werkt je man ook parttme om een deel van de zorg voor de kinderen op zich te nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ML werkt 3 dagen, en ik straks dus tijdelijk 4 dagen per week.

   Verwijderen
 5. Ik hoop dat het je gaat bevallen. Het wordt misschien wel moeilijker om genoeg uren bij elkaar te sparen zodat je in de vakanties vrij kunt zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog 60 overuren van dit jaar staan. :-) Die mag ik meenemen. Dus dat zijn al twee vrije weken.

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd. Maar zijn die 4 dagen dan ook echt 4 dagen, of moet je dan in de praktijk ook eigenlijk veel meer uren draaien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, omdat ik nog veel overuren heb staan van dit jaar, mag ik die meenemen en kan ik gewoon 32 uur per week draaien.

   Verwijderen
 7. Hoe komt het dat je het niet hebt afgewezen? Je wilde er toch zijn voor je kinderen.Dan vind ik 4 hele dagen wel heel veel.
  wat ga je met dat geld doen wat je meer gaat verdienen, besteden, of nog meer aflossen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dit was ook mijn gedachte..
   Ik ben juist blij dat ik nu met kleine kinderen een tijdje minder mag werken. Al begrijp ik heus wel dat het geld je aanspreekt :)

   Verwijderen
  2. Ik vind vier dagen werken ook veel, maar omdat ML drie dagen werkt, vind ik wel dat ik het moet gaan doen voor 4 maanden (februari tot juni). En in die maanden vallen ook de voorjaarsvakantie en de meivakantie, en ook nog feestdagen.

   Verwijderen
 8. Erg leuke verdiensten, kleding slechts 4 jaar oud heb hier kleding die al meer 20 jaar oud is maar het zit zo lekker :)

  BeantwoordenVerwijderen