maandag 23 december 2013

Kerstboodschappen

En die vielen dit jaar reuze mee. Niet qua prijs, dat is dan weer jammer. Maar gelukkig was het niet druk in de AH. Ik ben vanavond gegaan, rond acht uur was ik binnen. Er waren wel heel veel vakkenvullers want veel schappen waren al leeg. Zo heb ik de op twee na laatste kerststol bemachtigd.

Maar ik was dan wel een dikke 100 euro kwijt. Maar daarvoor hebben we dan wel: kaas voor de kaasfondue (15 euro), wijn (11 euro), coca-cola (6 euro), drie bakken ijs (7 euro) en een kerstontbijt voor twee dagen (12 euro). En daarnaast natuurlijk nog wat lekkere hapjes en ook nog wat andere dingetjes voor de kaasfondue.

We gaan op de beide kerstdagen eerst thuis met ons vijven ontbijten. We zorgen ervoor dat de tafel mooi gedekt is en lekker veel kaarsjes aan, ook in de ochtend al. Verder gaan we op Eerste Kerstdag naar opa en oma en Tweede Kerstdag komen de andere opa en oma bij ons kaasfonduen.

Heerlijk dat we de boodschappen nu binnen hebben! We hoeven er niet meer uit voor de kerstdrukte en toch gaan we lekker eten, zonder dat we lang in de keuken hoeven te staan. De kerstdagen zijn voor ons nu al geslaagd.

Hoeveel hebben jullie uitgegeven aan eten en drinken voor de kerstdagen? En wat gaan jullie doen?

12 opmerkingen:

 1. Kerstavond met mans ouders en broers, zussen, aanhang en kinderen. Eten wordt verzorgt, wij zorgen voor de koffie. Laat op de avond kerstnachtdienst.
  Eerste kerstdag om 8 uur aanwezig om geluid op te zetten voor de kerkdienst, rond 1 uur thuis.
  Tweede kerstdag verhuizen.
  Kosten voor het eten totaal deze week 35 euro. Menu, lasagne, sla, krieltjes, vlees, chili con carne, boerenkool, zuurkool.
  Kerst, wanneer de wereld lijkt te vergaan. Mijn kerst draait om de Redder.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Raar, dan ben je helemaal in de heer en dan ga je 2de kerstdag verhuizen???

   Verwijderen
  2. In Belgie, Canada, USA en wellicht nog veel meer landen wordt er geen 2e kerstdag gevierd. Dus heel raar is het niet, misschien woont ze wel in Belgie.

   Verwijderen
 2. Een dag eten we bij mijn ouders en de andere dag zijn we lekker thuis. Ik heb wat lekkers voor de lunches gehaald, en wat extra snoeperij. De andere kerstdag houden we nl een spelletjes- en filmdagje. En daar hoort chips en chocola bij, mmmm....
  En als het weer goed is, het stormt en regent hier, gaan we vanavond naar een kinderkerstdienst. En anders Serious Request en All You Need is Love kijken.
  Wat zal ik kwijt geweest geweest voor deze dagen, laten we zeggen ongeveer 15 euro. Want ja anders hadden we ook moeten eten, ik was nl wel meer kwijt maar veel voor de voorraad moeten halen en de luiers waren bijna op dus dat hakt er ook altijd aardig in.

  Fijne kerstdagen toegewenst.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij gaven gisteren rond de 60 euro uit bij de Jumbo voor een gezin met 7 personen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was gisteren €47,- kwijt, eerste dag zijn we met 6 (en een half geteld voor kleine man) eters, dan kook ik 4 gangen. (Niks moeilijks hoor!) 2e kerstdag eten we bij mijn ouders. Ik had wel al dingen in huis gehaald de laatste weken, dan zijn de kosten nu niet hoog. In werkelijkheid zal het dus iets hoger zijn geweest, al heb ik ook gelijk boodschappen gedaan om de rest van de week ook te eten. Het viel me mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb afgelopen donderdag boodschappen gedaan voor de komende twee weken (inclusief kerst en oud en nieuw). Hiervoor was ik € 40,- kwijt voor twee personen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben ik totaal 50 euro kwijt aan feestdagenboodschappen.
  stoofperen, kaasplankje, gourmet(nep)vlees, drinken. Fijn he om alles binnen te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met kerst ontbijten en lunchen wij lekker. Bij ons is dat diverse soorten broodjes van de bakker en allemaal lekkere dingen van de slager. Avond eten gaan we naar de ouders en verzorgen wij beide avonden het toetje. Nog wat kaarsjes en een tafelkleed gekocht ik denk dat wij nu rond de 90 euro zitten. Dit zijn bewuste keuzes en we genieten ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn denk ik rond de 120 euro kwijt. Wij verzorgen voor 8 kinderen een diner op eerste kerstdag ( voor de volwassenen zorgt iemand anders) en op tweede kerstdag maken wij een nagerecht voor 10 volwassenen. Daarbij komen nog cadeautjes voor de gastheer/vrouw. Ik ben zuinig voor onszelf maar gul voor een ander, op cadeaus bezuinigingen ik daarom niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik was ook niet veel meer kwijt dan bij mijn normale boodschappen. 1e kerstdag voor 8 personen gekookt en morgen kunnen wij daar nog een keer van eten.
  Het is wel moeilijk tellen voor mij. In totaal 120 euro kwijt, maar wel nog een kinderfeestje en een familiefeest van betaald. Vlaai, gebak en salades inclusief.
  Ook heb ik het eten al in huis voor oud/nieuwjaar. Gourmetten gaan we.
  Ik heb nog 150 euro over van mijn boodschappenbudget, dus we gaan ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Veel uitgegeven, geen idee hoeveel en ik wil het niet weten ook
  De hele familie was bij ons ouders, alle kinderen+ aanhang en het was heel gezellig.
  we hadden veel echt luxe dingen en hebben heel veel over
  Dus de komende week alleen brood, melk en oliebollen kopen denk ik.dus dat vergoed weer wat.
  Zal de totale schade 100-150 euro boven normaal liggen denk ik, maar het was echt prima zo.

  BeantwoordenVerwijderen