zondag 22 december 2013

Lekker thuis

We zijn weer thuis gekomen na een heerlijk dagje en nachtje Keulen. Het was erg gezellig, hoewel het ook wel heel erg druk was daar in Duitsland.

ZL1 is uiteindelijk nog wel naar school gegaan vrijdagmorgen. Hij had er zin in, dus waarom ook niet. Voor hem ook een fijne afsluiter om nog even iedereen te zien voor de vakantie. Daarna zijn we om 14:15 uur vertrokken naar Keulen. Voor ons is dat ietsje meer als drie uur met de auto. Het was wel druk op de weg, maar om 18:00 uur waren we in ons hotel. Vanaf daar zijn we met de metro en de tram naar de Dom gegaan, waar een hele grote kerstmarkt was. De kinderen vonden het prachtig, maar wij vonden het zelf erg jammer dat het zo druk was. Je werd aan alle kanten omver gelopen en even rustig ergens stilstaan was er niet bij. We hebben de kerstmarkt maar snel verlaten en hebben een gluhwein gedronken bij een cafe. De kinderen natuurlijk niet, die kregen warme chocolademelk.

Daarna weer naar het hotel. Ideaal hoor, zo'n metro. Je stapt in en je komt overal en nog snel ook. Rond 23:00 uur sliepen we alle vier. De jongens lagen bij elkaar op een slaapbank, maar dat ging ook prima. Lekker uitgeslapen verschenen we de volgende ochtend aan het ontbijt rond een uur of 10.

Daarna zijn we nog even de stad ingeweest en hebben we nog een andere kerstmarkt bezocht. Dat was aan het begin van de middag. Het was lekker rustig en we konden zo genieten van een broodje bratwurst (ja, dat hoort in Duitsland) en we konden genieten van ZL1 die heel stiekem en zachtjes 'Jingle bells' aan het meezingen was. :-) Meneertje dacht vast dat we hem niet hoorden!

Ook hebben we nog even een Esprit winkel onveilig gemaakt. De jongens mochten (of moesten) een nieuwe broek uitzoeken. Omdat het toch opruiming was, hebben ze allebei ook nog een trui (12 euro per stuk) en een spijkerbroek (15 euro per stuk) gekocht. Klapper van het jaar was wel, dat ZL1 helemaal verliefd was op een knalgele broek! Geweldig! Het ding was wel 39 euro, maar hij vond hem zo mooi, dat we hem meegenomen hebben. Het is toch een jongetje die niet graag wil opvallen, maar met een knalgele broek met daarop een knalrode trui moet dat toch goedkomen!

Rond 20:00 uur waren we weer thuis, nadat we ergens een hapje gegeten hadden met de jongens. DL had zich ook prima vermaakt, al vond ze het niet fijn slapen in haar Deryan tentje. Ze heeft gewoon de hele nacht tussen haar 'surrogaat' papa en mama in geslapen!

Nu zijn we lekker aan het rommelen, even weer een blog typen en ondertussen staat er echt een geweldig goed volkorenbrood in de oven! Yes, die broodbakcursus is toch nog ergens goed voor geweest!

Over een uurtje gaan we maar eens lekker bij vrienden borrelen, gezellig!

Morgen moet ML nog een dagje werken en gaan we met z'n viertjes iets gezelligs doen. Ik denk de boodschappen (dat is dan minder gezellig) en 's middags kerstkransjes maken voor in de boom. Heeft iemand nog een recept?
3 opmerkingen:

 1. Ingrediƫnten voor kerstkransjes
  o 200 gram bloem
  o 130 gram roomboter
  o 100 gram suiker
  o 1 ei
  o 1 zakje vanillesuiker
  o Snufje zout
  o Amandelschaafsel en / of grove suiker (ook wel parelsuiker)
  Hoe maak je kerstkransjes?
  • De boter in kleine stukjes snijden en in een kom doen
  • Doe de bloem, suiker en een snufje zout en een half ei (eerst even klutsen en dan de helft erbij gieten) bij de boter en kneden maar! Doorgaan tot je een mooi samenhangend deeg hebt
  • Doe de deegbal in huishoudfolie en leg de deegbal ongeveer 30 minuten in de koelkast
  • De oven vast laten voorverwarmen op 150 graden
  • Als het deeg lekker koel is een beetje bloem op je aanrechtblad strooien en de bal uitrollen met deegroller tot je een plak hebt van ongeveer 5 mm dikte
  • Nu steek je de koekjes uit met speciale uitstekers of met een glas. Het gat in het midden maak je met de appelboor
  • Leg de koekjes nu op de bakplaat (ovenpapier eerst op de bakplaat leggen)
  • Bestrijk de koekjes met een bakkwastje met de rest van ei
  • Bestrooi de koekjes met het amandelschaafsel of met de parelsuiker (of allebei!)
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten lichtbruin (midden van de oven)
  • Nog heel even laten afkoelen op een rooster en smullen maar

  groetjes
  Ernie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke positieve blog! Lekker vrolijkt mij op! Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik ben ook wel eens bij de kerstmarkt in Keuken geweest en vond het erg leuk!
  Wil er altijd nog eens naar toe :)

  BeantwoordenVerwijderen