zondag 22 september 2013

Update afvalkilo's

Ik heb eerst de blog getypt, en daarna pas de titel. Het klinkt wel vreemd, de afvalkilo's! We hebben het  natuurlijk niet over één of ander dieet, maar over het aantal kilo's afval dat we in de grijze en groene container gooien.

Op 10 augustus hadden we een update geplaatst over de afvalkilo's. We stonden toen op 361,5 kilo afval (grijs en groen samen) vanaf 1 januari van dit jaar.

Zojuist weer ingelogd. Sinds de laatste leging van 29 juli 2013 is er 39 kilo aan afval bijgekomen in de grijze container. De groene container is nog maar 1 keer aan de weg gezet sinds 8 juli 2013 en dat was 23 kilo. In totaal dus 62 kilo erbij.

De teller staat sinds 1 januari 2013 op 423,5 kilo. Ongeveer de helft van de 866 kilo die we in 2012 hadden.

Vorige maand zette ik nog in op maximaal 600 kilo afval in 2013, maar dat ga ik verlagen naar 525 kilo afval. Dat zou betekenen dat we 341 kilo besparen ten opzichte van 2012. Per kilo afval betalen we hier 0,21 cent. We besparen dan 71,61 euro. Dat is toch leuk meegenomen!

5 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een leuke manier van besparen én goed zijn voor het milieu! Hier hebben we helaas totaal geen invloed op de kosten die we moeten betalen voor het afval; iedereen betaalt evenveel. Erg jammer!

  heb je voor het groen-afval trouwens wel eens aan compostwormen gedacht? Die eten het groen-afval op en poepen tuinaarde uit.... Is een heel handig systeem en je bespaart er weer afval mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om daar zo mee bezig te zijn! Goeie besparing. Voor portemonnee en het milieu! Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Dat gaat goed!
  Ik ben ook altijd (redelijk) bewust bezig met afval. Ik heb zelfs een tijdje zero-waste gedaan. Maar sinds de verhuizing is dat wat moeilijker, ik moet nog geschikte winkels ervoor vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo lang je hier niet per kilo moet betalen vindt het zo prima scheid wel alles.

  Betalen per kilo dan gaat afval mee naar het werk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier betalen we niet per kilo. Ik maak gebruik van een gezamenlijke container(woongemeenschap) Wel ben ik zelf bewust van afval en verminderen, zonder de druk van een rekening waar ik op bezuinigen kan. Ik weeg mijn afval voor ik het wegdoe. Oud papier gaat naar de papiercontainer, plastic in de plasticcontainer, Glas(zelden) gaat naar de glascontainer. Keukenafval gaat in de wormenbak, die maakt er compost voor de tuin van. Ik kom nu op 2 kilo per twee weken. Dit probeer ik nog meer omlaag te krijgen. Besparen op afval gaat vooral door goed op te letten in welke verpakking iets in huis komt. Geen bonen in blik maar gedroogde bonen kopen scheelt heel wat blikken. Losse groenten en fruit kopen scheelt heel wat verpakking. Komende tijd ga ik beter opletten welk afval er nog wel in de afvalzak gaat, wie weet vind ik nog wel een goede bespaarmogelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen