vrijdag 29 november 2013

Geen televisie

We zitten al een week zonder televisie!!!

Okee, niet helemaal eerlijk. We hebben nu een televisie-, telefoon-, en internetabonnement van Ziggo. Vorige week vrijdag is er iets verkeerd gegaan. De harde schijf gaf steeds aan: 'geen signaal'. We hebben even snel geprobeerd dit te fixen door de stekker erin en eruit te doen, maar dat hielp niets. We hadden geen zin meer om 's avonds laat op te moeten gaan zoeken hoe we het apparaat weer aan de gang kregen, dus we hebben het maar gelaten voor wat het is.

Eigenlijk hebben we het hele weekend het ding maar gelaten voor wat het is. Nu is het wel zo, dat Netflix deze maand gratis is, dus we kunnen genoeg kijken wat we willen. De kinderen vermaken zich prima met de afleveringen van Thomas de Trein en Mike de Ridder en ML kijkt ook één of andere serie. (VL kijkt zo stiekem ook wel mee).

Ondertussen hebben we de tv helemaal niet gemist. Gisteravond hebben we het maar weer gemaakt, omdat we dolgraag Expeditie Robinson wilden kijken.

En nu zitten we wat te twijfelen. Zouden we ons televisieabonnement kunnen opzeggen en daarvoor in de plaats een Netflix abonnement nemen? Voordeel is zeker dat je series kunt uitzoeken die je graag wilt zien. Ook kun je programma's bekijken via Uitzending gemist, wat ook prima werkt. Enige jammere is wel, dat je dan even moet wachten op programma's. Dat is niet zo erg, maar ik vind het minder leuk als ik moet wachten op Expeditie Robinson, en straks in januari op Wie is de mol?

Een ander voordeel is ook dat je niet meer doelloos voor de televisie gaat zitten en het apparaat ook niet voor niets aanstaat. Je kunt op een avond ook gezellig met z'n tweeën een paar bordspellen doen. Em aan de andere kant: een avond tv-kijken wordt zo weer leuker, omdat je ook naar programma's kijkt die je graag wilt zien.

Eerlijk is eerlijk: wij kijken best veel tv en onze kinderen ook. Ze zitten niet hele dagen voor de tv, maar vaak kijken ze 's ochtends wel een uurtje tv en 's middags ook wel een uurtje, zo vlak voor het koken. Aan de ene kant vinden we dat wel jammer, aan de andere kant: zo kunnen wij ook even rustig schoonmaken en koken. Doordat ze nu via Netflix kijken, kiezen ze ook programma's die ze leuk vinden en zitten ze dus ook niet doelloos te staren naar het kastje.

Nou, we kunnen nog even piekeren hierover. Maandag komt namelijk de monteur van KPN langs, omdat we overstappen naar KPN. We hebben namelijk net glasvezel gekregen. De overstap zorgt ook weer voor lagere kosten, maar dan zit je wel een jaar vast aan het abonnement geloof ik. Ondertussen blijven we nog steeds het tv-kijken en bankhangen te beperken.

7 opmerkingen:

 1. Hier bijna vier jaar geen tv meer, heb m vijf minuten gemist ongeveer. Toen ik m aan wilde zetten en hij was er niet meer. En nog een paar x uit gewoonte. Heerlijk. Als ik ergens ben waar ik aanstaat, valt pas echt goed op hoe vreselijk hysterisch en opdringerig dat ding eigenlijk is. We kijken nu wel eens uitzending gemist, of gewoon een film op de laptop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebbeb nu een jaar of 9 geen kabel meer, maar kijken dus op andere wijze tv.
  Eerst via uitzending gemist, nu via netflix.

  De tv missen we niet. Juist andersom: als we nu (in een vakantiehuisje of zo) naar de reguliere tv kijken, dan storen we ons aan het beperkte aanbod, de dommigheid, de reclame en dat het programma doorloopt als je naar het toilet gaat (haha!). Oh ja en dat je niet kunt kiezen wat je wanneer kijkt.

  Daarbij: geen reclame meer.... Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk graag TV, wel selectief en veel BBC. Neem ook veel op, dan kan de reclame doorgespoeld worden. Ik zou hem echt niet willen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb tv abonnement. Ik kijk tv via een digitenne kastje. Dat is gratis. Ik heb alleen NL 1, NL 2, NL 3 en twee regionale zenders. Duitse zenders geloof ik ook omdat ik in grensstreek zit. Voor mij is dit de ideale tussenweg tussen geen tv en abonnement. Ik leen het kastje van mijn vader (hij heeft hem voor de caravan, die 8 weken dat hij per jaar op vakantie is heb ik dan geen tv maar dat is altijd in de zomer). Ik zag z'n kastjes ook al voor een paar tientjes op MP. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb geen abonnement moest het zijn. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb wel een tv en een tv-gids. Leuke combinatie, ik kijk wat erop is en wat ik daarvan wil zien. Soms 2 uur, soms alleen journaal en soms helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het enige waar wij een tv abonnement voor hebben is DWDD en live voetbal. Voor de rest is het absoluut niet noodzakelijk als je uitzendinggemist hebt, of af en toe wat series/films via netflix kijkt of downloadt.
  Het liefst zou ik het abonnement ook opzeggen, maar ik heb dan geen idee hoe je live voetbal kan volgen...

  BeantwoordenVerwijderen