woensdag 13 november 2013

De rijke Nederlanders weer wat rijker

Terwijl de meeste Nederlanders de broekriem aantrekken om zo rond te kunnen blijven komen doordat ze erop achteruit gaan qua inkomsten door de kredietcrisis, blijken de rijksten van Nederland er weer op vooruit gegaan te zijn.

In totaal zijn de 500 rijksten van Nederland goed voor een vermogen van 113 miljard euro. Wanneer ze, puur hypothetisch natuurlijk, alle 500 besluiten om hun vermogen aan de staat te geven, dan is Nederland direct voor ruim een kwart van de staatsschuld af.

Er zijn dus nog voldoende kansen om ondanks de crisis meer dan genoeg geld te verdienen. Dus grijp snel je kans en misschien zien we jullie binnenkort terug in de Quote 500.

13 opmerkingen:

 1. Tja, je hoeft maar een briljant idee te hebben en daarmee de wereld te veroveren. Ik zou zo rijk niet willen zijn. Ik wil gewoon minder kunnen werken zonder dat we daarvoor hoeven in te leveren. We zijn druk bezig met het opzetten van een eigen bedrijfje, waarin het geld automatisch binnen komt. Jullie zullen ook wel iets extra's aan deze site verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste bedoelde ik niet lullig trouwens, Mijn man las het en dacht: "jij reageert pittig". Maar je verdient er wel wat aan toch met die banners? Affiliatie marketing? Of valt dat tegen? Ik ben benieuwd want wij hebben ook wat op onze site staan. Maar die draait pas 1 week. Dus die staat nog niet zo hoog in Google als die van jullie.

   Verwijderen
 2. Geef mij maar niet té veel en niet té weinig geld ;-). Maar zonder dollen, de Quote 500 brengt ook bizar veel aan belastinggeld in het laatje van de overheid (als je het vergelijkt met iemand die 1 of 2 x modaal verdient) dus als het er wat meer worden, scheelt dat voor ons allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wonen al die rijken in Nederland of hun bedrijf ? Denk dat er heel veel belasting op slinkse wijze wordt ontdoken.

   Verwijderen
 3. Weet je wat het is. Toen ik klein was zat mijn vader in de wao en mijn moeder maakte een beetje schoon bij mensen. Ik heb nooit wat te kort gehad of merkte niets van weinig geld. Hoe kan het dat ik nu al die mensen hoor klagen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dingen zijn veel zichtbaarder geworden door social media en door de commercie wordt er handig op ingespeeld. Denk maar eens aan tvpgrogramma's als Cribs op MTV of aan advertenties in allerlei tijdschriften. Mensen zijn niet armer geworden, dat lijkt alleen maar zo en daarom klagen ze meer.

   Verwijderen
  2. Ik denk ook dat mensen snel klagen. Vroeger had je geen TV: dat was luxe. Nu hebben sommige mensen er wel 2-3. Net als een auto en een telefoon, en 1 xbox is niet genoeg, nee ze moeten ook een playstation, Wii en het liefst de nieuwste. Mensen zijn het gewent geraakt en vinden dat ze het recht hebben om dat allemaal te mogen hebben. Dat zie je soms ook bij "Een dubbeltje op zijn kant". Je moet eens kijken wat er allemaal in de woonkamer staat!! En dan klagen dat het geld aan het einde van de maand op is en ze geen eten meer kunnen kopen. Ze kunnen er gewoon niet mee omgaan. Als je eenmaal in de schulden zit wordt het alleen nog maar moeilijker om eruit te komen. Ze gaan alles lenen en huren/leasen waar een rente op zit van 10-12%. "Even krap bij kas" Je spullen opslaan, geld krijgen en als ze het op komen halen betalen ze mega veel aan rente. Als ze het wat langer willen opslaan moeten ze daar ook weer voor betalen. Echt bizar dat mensen daar intrappen.

   Voor degene die "Camping powned" hebben gezien. Te kansloos voor woorden. Helemaal die met die 'au pair'.

   Verwijderen
  3. Mijn oma had 4 zoons en haar man had haar verlaten toen de laatste 1 jaar was. Dat is pas bikkelen. Maar mijn vader zegt het nooit slecht te hebben gehad. Hij had alleen de pech dat hij als 4e kind zijnde altijd alle afdankertjes kreeg. Je merkt wel dat hij extreem zuinig is,maar nu wel in een (te) groot huis woont. Hij gooit nooit eten weg en daarom heeft hij nu overgewicht en vind het moeilijk om goede spullen weg te doen ook al gebruikt hij het nooit meer.

   Nu het huis leeg moet begint hij eindelijk dingen weg te gooien. Mijn oma had later last van verzamel woede. Ze kon niet meer helder na denken en had schoenen gekocht "omdat ze zo goedkoop waren" terwijl het niet eens haar maat was. Toen hebben ze haar in een verzorgingshuis geplaatst waar ze na een paar jaar is overleden.

   Verwijderen
 4. Ik misgun het ze niet. Ik heb al dat geld niet nodig om gelukkig te zijn, maar ik zou er zeker geen nee tegen zeggen! Geld maakt niet gelukkig, maar wel een hoop dingen makkelijker.

  Groetjes, Immy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een oorlogskind en laat ik met één ding beginnen ik wil maar één ding terug van "vroeger". Toen wist 95% van de medemens het verschil tussen mijn en dijn. Ieder ging weg zonder een deur op slot te hoeven doen, je fiets zette je weg en vond je op precies dezelfde plek terug. Toen de auto's kwamen? Nooit op slot. Nu vraag ik me af; wat is het belangrijkste in je leven. Muren, een dak, geen honger, kleren aan je lijf en ouders die er waren. Want in die tijd bestonden voorbehoedsmiddelen alleen voor personen die meer wisten en evt. het geld er voor hadden. De rijkste mensen nu? Die hebben vaak meer zorgen dan mensen die van een sociaal minimum moeten leven. De laatsten moeten het doen met wat ze krijgen/hebben. De rijksten willen op hetzelfde niveau blijven en dat is ook een klus. Na vele jaren onder een warm dak en heel veel jaren samen heel veel uren werken zijn we met eenvoudig leven meer dan tevreden. Als het tussen muren en onder een dak het goed zit tussen eega's en je kunt goed met je kinderen door één deur? Dat is de grootste rijkdom die een mens kan bezitten. Of zoals Immy schrijft; geld alleen maakt niet gelukkig. Maar gelukkig maken ze geld. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een wijze woorden!
   Ik (dertiger) begin ook steeds meer te zien wat 'wij' nu gewoon vinden toch echt pure luxe is. Ik kan mij er dan ook enorm aan ergeren als niet op vakantie kunnen gaan als graadmeter wordt gebruikt voor armoede.

   WG

   Verwijderen
  2. "Als niet op vakantie kunnen gaan als graadmeter wordt gebruikt voor armoede" Haha, ja inderdaad!! Wij zullen komend jaar ook niet ver weg of lang gaan. Vorig jaar IJsland (verlovingsreis), dit jaar Scandinavië (huwelijksreis) en niet te vergeten: Het trouwen zelf.. Ik voel me heel rijk!! Maar met een baby'tje lijkt het mij toch ook niet heel fijn om te gaan. Ik zie het ook echt niet als armoede dat we komend jaar even iets minder aan vakantie doen. Haha

   Verwijderen
 6. Als het tussen muren en onder een dak het goed zit tussen eega's en je kunt goed met je kinderen door één deur? Dat is de grootste rijkdom die een mens kan bezitten.
  Helemaal mee eensch..

  BeantwoordenVerwijderen