woensdag 20 november 2013

Sinterklaascadeautjes

Even weer een update over de Sinterklaascadeautjes. Op dit moment heb ik even snel een lijstje gemaakt op papier wat we al hebben gekocht en wat we nog willen gaan kopen.

Voor ZL1:
spel: kinderen van Catan 5 euro
snowboots 10 euro
pyjama 10 euro
doosje Lego 8 euro
blouse en trui 30 euro
toverviltstifen 4 euro
stabilo vulpotlood 6 euro

In totaal dus 73 euro uitgegeven voor ZL1. We willen nog voor hem een racebaan kopen, maar zijn ons nog aan het oriënteren op welke racebaan: Hot wheels of Darda. Tips zijn welkom!
Verder zullen de opa's en oma's ook nog voor Sinterklaas spelen, maar dat weten wij zelf ook niet welke cadeautjes dat zijn.

Voor ZL2:
hemd en ondergoed Planes 10 euro
duplo getallentrein 15 euro
houten puzzel 5 euro
kleurboek 4 euro

In totaal hebben we voor hem 34 euro uitgegeven. We willen nog een paar gebouwen voor de houten treinbaan kopen, een boek, een spelletje en nieuwe kleren. Ook zullen de opa's en oma's nog voor Sinterklaas spelen. De huisjes voor de houten treinbaan zijn wel kostbaar, dus we zullen wel richting de 75 euro gaan.

Voor DL:
Little people huis 13 euro
maillot 10 euro
boekje Jip en Jasper 7 euro
romper 5 euro
leren slofjes 22 euro


In totaal hebben we voor DL 57 euro uitgegeven. Voor haar komen de opa's en oma's ook nog in actie. We vragen aan hen Duplo creatieve taartjes, een spaarpot en het kerststalletje van Dick Bruna.

Zo zit je al snel aan een budget van 75 euro per kind wat je zelf koopt. Daarnaast kopen de opa's en oma's dus ook nog cadeautjes. De ouders van ML kiezen ervoor om iets te kopen voor 25 euro per kind, de ouders van VL kopen zelf cadeautjes: veel, maar kleine en wat goedkopere cadeautjes.

13 opmerkingen:

 1. Ik had vroeger nooit echt een budget. Kocht gewoon datgene waarvan ik vond dat nodig ofwel heel erg gewenst was. Meestal tweedehands (dit s zo'n 10 jaar geleden) De kids liepen altijd een paar seizoenen "achter". Wij kochten een playstation, toen er alweer twee nieuwere waren. Dat was dan het gehele cadeau, voor hun tweeën, inclusief spellen, want verkoper deed er niets meer mee voor 35 Euro toen. Wat snoepgoed en een heel leuk Sintjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat zijn best hoge bedragen! Tenminste, als ik het vergelijk met wat ik uitgeef aan dochterlief ;-). Hier maximaal 30 euro en liefst zit daar nog wat praktisch bij (deze keer een bidon voor naar school). Maar het zal best relatief zijn, want er zijn er gerust die honderden euro's uitgeven. Als ze het maar waarderen, dat vind ik dan weer wél belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super dat je er zo eerlijk over bent! leuk om te lezen wat je voor de kids koopt :D
  wij kopen zelf waarschijnlijk niets of een kleinigheidje, oma koopt altijd veel. is gek op shoppen en heeft t geld er ook voor (ze werken beide nog). vind het wel prima zo. kunnen wij lekker verder sparen. zij blij en wij blij en natuurlijk het belangrijkste, de kids blij :) (als ik schoonmoeder zou vertellen dat ze niets meer mocht kopen of voor maar een x bedrag zou ze echt beledigt zijn volgerns mij.. voor degene die denken dat ik misbruik maak van haar)
  Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mijn ouders wordt er per kleinkind tussen de 30-35 euro uitgegeven en bij ML ouders ongeveer 15 euro. En wij max 50 euro p/kind. Ik zit alleen nu even wat in dubio want zl heeft meer en duurdere cadeau's dan dl maar heb geen idee wat ik voor haar er nog bij moet kopen. Ze is gek op de pop en buggy en de keuken, en een keukentje wilde ik haar voor de verjaardag geven. En zl kan heel goed tellen en die wil niet dat zijn zusje tekort komt. Heb jij misschien nog ideeën, ze is 1,5 jaar en duplo hebben we nog van zl. Hoewel ik die princessenduplo prachtig vind denk ik niet dat ze er mee gaat spelen.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het een idee om het keukentje nu al te geven en dan voor de verjaardag wat extra spulletjes voor erin? Pannetjes, serviesje, (plastic) ingredienten om mee te koken? Of spulletjes voor de pop?

   Groetjes Lara

   Verwijderen
 5. ikz it met t zelfde probleem.. voor dochter net wat dingen gekocht. maar voor zoontje. nu 6 mnd.. weet ik gewoon niets.. ze zitten overal tussenin lijkt wel.. boekjes hebben we meer dan genoeg.. auto's speelt hij (nog?) niet mee. duplo hebben we genoeg.. hij speelt met de speelkeuken van zn zus nu erg veel, met blokjes die we al hebben, verder echt spelen doet hij nu even niet, kan net lopen en is daar nu veel mee bezig. lopen, ondeugend doen, lekker stoeien en spelen. en veel slapen (dus weinig tijdom te spelen :p zus brengen naar school - slapen fruit eten zus halen, brood eten, heel even spelen/tv kijken, zus brengen, slapen. zus halen, spelen tot eten en naar bed :p voro dochter kan je misschien iets voor in bad kopen ?? wij hebben al een berg. zucht.. weet t echt even niet haha. zelfde dillema. lastige leeftijd qua cadeautejs merk ik :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kun je voor je zoontje niet een paar nuttige dingetjes kopen en inpakken? Voorleesboekjes, kleertjes, mutsje/sjaaltje/wantjes, flesje zwitsal etc. Heeft ie net zoveel pakjes maar hoef je geen overnodige dingen te kopen. En bovendien, hij is 6 maanden, hij neemt het je vast niet kwalijk als er voor hem iets minder pakjes zijn ;)
   Groetjes Lara

   Verwijderen
  2. oops typfoutje.. 16 maanden.. boekjes hebben we superveel, kleertjes heeft hij ook al superveel, ook de volgende maat (veel 2e hands) muts enz ook al in huis. shampoo heb ik 1 fles van 1 euro, kan er 3 jaar mee doen volgens mij met zo'n jongenskoppie gaat er 1 drup shampoo in.. andere producten gebruik ik niet.. oh jawel, sudocreme.. maar vind dat geen cadeau ;)
   sorry voor de typfout.. :(

   Verwijderen
  3. Ik heb hetzelfde probleem idd als jullie. Het is geen optie om die keuken nu al te geven. Ze krijgt sl wel wat nepfruit ed. Kleding heeft ze ook genoeg. Krijg veel. Zeep en shampoo gebruiken wok ook niet zoveel. En net wat je zegt met oudere kindjes heb je ook al heel wat in huis. Dus ik denk dat ik het hier maar bij laat.
   Groetjes
   Janneke

   Verwijderen
 6. Ik probeer het aantal pakjes wel gelijk te houden, maar dat lukt niet altijd. Zeker bij hele kleintjes is het heel lastig. Als je kinderen kunnen tellen, kan het aantal pakjes gelijk zijn, de prijs hoeft dat dan nog niet te zijn.
  Hier krijgen ze allemaal een chocolade letter en ZL van 5 maanden krijgt alvast Nijntjes-koekjes (die hebben we hier verder nooit) en dan vinden de andere drie kinderen dat dat helemaal eerlijk is. :-)
  O ja, wat ik ook wel eens gedaan heb (nu lukt dat niet meer): speelgoed weer ingepakt. Zeker als je genoeg hebt en de oudste het niet merkt. Scheelt weer iets verzinnen en kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Luxe probleempjes, toch?
  Gewoon allemaal wat minder.
  Kinderen genieten meer van weinig dan van veel.
  3 kadootjes per kind lijkt mij prima.
  Iets om te spelen, iets lekkers en iets nuttigs.
  Er komen meestal nog heel wat kadootjes bij.
  Van b.v school,club, papa, of mama,s werk, opa en oma. Noem maar op.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bij ons in het dorp is er een groep op Facebook aangemaakt voor het onderling door verkopen van kinderspullen. Zo heb ik oa een puzzel van Nijntje (voor 1,5 jarigen) gekocht voor €2,50, terwijl deze in de winkel €7 kost. De puzzel zag er nog als nieuw uit en inclusief doos!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het loopt snel op inderdaad. Dat spel van de kolonisten van Catan heb je in ieder geval spotgoedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen