vrijdag 1 november 2013

Weekmenu

Vanmorgen heb ik weer de boodschappen gedaan. Eigenlijk niet helemaal eerlijk, want ik ben dinsdagmorgen ook nog even naar de supermarkt geweest om voor de laatste dagen oktober nog wat te kopen. In oktober hebben we in totaal 303,39 euro uitgegeven aan de boodschappen (alleen eten en drinken). Dat hebben we dus best goed gedaan, we zijn maar een klein beetje over het budget van 300 euro per maand gegaan.

Enfin, vanmorgen begon er weer een nieuwe maand dus zijn we met z'n vieren (ZL1 was op school) naar de supermarkt gegaan. ML vertrekt morgen voor een week naar het buitenland, dus we hebben een wat bijzonder weekmenu. :-)

Vrijdag: de kinderen pannenkoeken en wij een restje pompoensoep met foccaciabrood. (er komt een vriendin met haar kinderen bij ons eten)
Zaterdag: vegetarische nasi, ook weer voor bovenstaande vriendin met kinderen :-)
Zondag: dan eet VL met de kinderen bij een andere vriendin
Maandag: VL en de kinderen eten bij opa en oma
Dinsdag: hutspot met worst en opa en oma eten bij ons
Woensdag: eten we bij de vriendin van vrijdag en zaterdag
Donderdag: pizza of tosti of iets anders makkelijks, maar dat moeten we nog even kopen
Vrijdag: eten we bij de andere opa en oma
Zaterdag: hebben we verjaardag van oude oma en eten we daar in een restaurant
Zondag: hebben we een verjaardag van de eerstgenoemde vriendin, dus gaan we daar eten

Ahum, snappen jullie het nog?! Ik vind het wel fijn dat ik even een lijstje heb gemaakt, ik denk dat ik het zo maar even in mijn agenda schrijf.

Ik was 44.87 euro kwijt voor boodschappen van 1 november tot en met 10 november. Waarschijnlijk zal ik nog wel even naar de supermarkt moeten volgend weekend voor vers fruit en melk en brood en natuurlijk Sint Maarten snoep. Maar we zijn alweer een behoorlijk eind op weg in de maand november en we zijn niet zo heel veel geld kwijt. We zijn benieuwd waar we uitkomen deze maand!

Verder zijn we ook nog even bij het Kruidvat naar binnen gelopen en daar hebben we ook nog voor 26.55 euro geld uitgegeven aan wolwasmiddel, tandpasta (+ gratis Robijn wasmiddel), luiers en badschuim. Dus we zijn alweer over de helft met ons budget voor huishoudelijke spullen, dus daar maar even zuinigaan doen.

12 opmerkingen:

 1. Lekker gezellig zo een weekje. Kijk je ook wel eens op de site: http://www.goedkooplekker.nl/ Daar gaan wij dit weekend wat van koken. De Blauwe bliksem. Ik ben benieuwd. Ik zoek nog meer van dat soort sites. Weet jij er een paar? Wij willen (moeten) ook gaan consuminderen. Ook heb ik het boek: Vrolijk besparen -
  Marieke Henselmans besteld via bol.com (tweede hands uiteraard) Ken je dat? Straks staan er allemaal dingen in die ik al weet en is het nog weggegooid geld. Maarja wie weet steek ik er nog iets van op. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.robsbudgetmenus.nl/ daar kun je kijken naar recepten met de aanbiedingen van de supermarkten die week.
   En boeken kun je natuurlijk ook gewoon lenen bij de bieb ;)

   Verwijderen
  2. uhmm.. Had je zelf nog gekeken voordat je dit erop zette? Hij is 17 oktober 2013 overleden.

   Verwijderen
  3. Wij kopen eigenlijk zo weinig boeken, dat een abonnement bij de bieb duurder is dan af en toe een boek te kopen. Waarschijnlijk als we kinderen hebben die we gaan voorlezen of als ze zelf gaan lezen het misschien wel de moeite waard.

   Verwijderen
  4. Ik snapte al niet dat ik geen mail meer van robsbudgetmenu kreeg. Maar nu snap ik het wel. Bedankt Anna voor je berichtje. Wat erg...Zo jong.
   En anoniem kan daar toch niks aan doen, ze meld het alleen even en ik meld ook wel eens een adres maar ga ik van te voren ook niet controleren.

   Je hebt een makkelijke week zo met het eten. Fijn hoor. Een fijne week dan ook toegewenst.

   groetjes,
   Janneke

   Verwijderen
  5. Een abonnement op de bieb kost hier 40 euro per jaar, onbeperkt aantal boeken lenen. Dus daar kan ik nooit tegenop! Daarnaast lees ik ook vaak tijdschriften in de bibliotheek. Ik heb dit jaar eigenlijk nog maar een 2 tijdschriften gekocht, de Flow en de Panorama voor in de zomervakantie.

   Verwijderen
 2. eum wat vreemd, je eet maar 1 keer alleen met de kinderen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat heb ik goed geregeld deze week! Ik ga eten bij vriendinnen (en eentje daarvan zit deze week ook zonder man) en bij opa en oma en opa en oma komen hier een keertje eten. Gezellig!

   Verwijderen
  2. Oh vandaar! Nou ja als je dat zelf ook leuk vind,
   bij ons is het vaak zo druk wanneer er mensen mee eten, :) dan komt er van zelf nog wat eten weinig haha!

   Verwijderen
 3. Ik blijf jullie steeds volgen, erg leuk. Wij geven wel veel geld uit aan boodschappen, 3 kids, onder de 100 euro per week (inclusief ook luiers en huishoudelijke troep) halen we zelden tot nooit.

  Wij hebben echter wel een erg goed inkomen moet ik zeggen. Vrouw verdiend met 2 dagen gewoon een modaal salaris en zelf heb ik als ondernemer een bizar goed jaar.
  We moeten nu nog 7100 euro aflossen en dan hebben we dit jaar 20% van de hoofdsom afgelost. En dan niet aflossing vanuit de spaarrekening, maar echt uit de lopende gelden.
  We voelen ons dus echt wel rijk gezegend en beseffen het wel dat dit niet normaal is.

  E

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. he ik heet ook E. andere E is dit. Ik zal mijzelf wel voortaan E met 3kids noemen.

   Verwijderen
  2. Oh chips, jij hebt zelfs ook 3 kids haha

   Verwijderen