woensdag 27 november 2013

Tijdschriften

Zojuist heb ik even onze budgettenlijst bijgewerkt. De afgelopen dagen niet iets bijzonders uitgegeven, dus zoveel werk was het niet. Het is echt belangrijk om alles op tijd bij te houden, anders ga je het vergeten en schrijf je het bedrag op het verkeerde budget.

Ik was gisteravond eerst naar yoga geweest en daarna ben ik om 20:55 uur nog even snel naar de supermarkt geweest. Ik ben namelijk gespot! :-)

Een paar maanden geleden heb ik een telefonisch interview gehad en een week later stond er ook een fotograaf op de stoep. Het was een interview voor een bijlage van Sanoma Uitgevers: 'Money, money, money. Vrouwen & geld special november 2013'. Deze special zit volgens mij bij alle tijdschriften van Sanoma (Libelle, Margriet, Flair, Viva) deze week of komende week.

In ieder geval werd ik getipt dat ik al in de Ouders van Nu sta. Abonnees hebben dit blad afgelopen zaterdag al binnen gekregen en gisteravond kon ik het dus al in de winkel vinden. Snel nog even in de andere tijdschriften gekeken, maar daar zat de bijlage nog niet in.

Het interview gaat over ons aflosverhaal: waarom lossen we af en waar consuminderen we op? Ook is er een verwijzing naar deze blog. Erg spannend, want tot nu toe konden we aardig anoniem blijven. We kennen wel veel mensen die deze tijdschriften lezen, dus ik zal ongetwijfeld herkend worden. Ik ben benieuwd!

Nog even terug naar onze spreadsheet. Gisteravond heb ik het derde tijdschrift dit jaar gekocht! Voor de zomervakantie heb ik een Panorama en een Flow gekocht om mee te nemen op vakantie, en gisteravond dus de Ouders van Nu. Dat is ook een enorme besparing, het lezen van tijdschriften in de bibliotheek. Ik pik er snel de artikelen uit die ik interessant vind, maar daarna kan ik me weer verdiepen in een boek. Ik merk namelijk dat door het lezen van tijdschriften, je je ook gaat richten op korte teksten met veel afwisseling. Het kost daarna wel weer meer moeite om een boek te lezen. Maar goed, daar is dus verandering in gekomen: de tijdschriften laten we dus vanaf nu liggen!

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk joh! Ik zal het in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik haal ook al mijn tijdschriften uit de bieb. Het enige nadeel is dat je soms wat nummers achterloopt, omdat de nieuwe altijd weg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk! als ik een van die bladen zie liggen dan zal ik zeker even kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je identiteit is dus onthuld, ik kon het niet laten om in de supermarkt na het lezen van dit blog even een magazine open te slaan. Leuk artikel in de geld special!
  Lijkt me wel een apart idee voor je om nu 'bekend' te zijn, al reacties ontvangen van naasten?
  Ik hoop dat de onthulling jullie niet weerhoud van het doorgaan met dit blog (hopelijk ook in 2014?).
  Persoonlijk beleef ik er plezier aan om deze te lezen én het werkt erg motiverend om zuiniger te leven..bedankt voor jullie openheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je artikel in ouders van nu geheel in stijl gelezen in de bibliotheek. Ouders van nu, is, zoals je zult begrijpen, niet een bald dat ik vaak lees :-))
  Alleen je voornaam en een groet foto, geen achternaam van je man en jou, geen voornamen van de kinderen. Goed gedaan. Knap dat je het durfde. Het artikel is oppervlakkig geschreven, zoals dat gaat in tijdschriften. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen