vrijdag 15 november 2013

Weekmenu

Zo, daar is het weekmenu weer. We hebben even een paar daagjes gesprokkeld. Zo hebben we maandag maar even een boterham uit het vuistje gegeten in verband met Sint Maarten, en dinsdag heeft ML de boodschappen gedaan tot en met donderdag. Donderdagavond ben ik, VL, zelf weer naar de supermarkt gegaan om voor een hele week in te slaan. Voortaan ga ik weer op donderdagavond boodschappen doen. Kan ik meteen iets lekkers meenemen voor bij de televisie. Deze maand volgen we op donderdagavond Expeditie Robinson en dan is het straks in januari op donderdagavond weer tijd voor Wie is de mol? Ook ga ik op dinsdagavond weer naar yoga. Daar ben ik in augustus 2009 mee gestart, ben vervolgens naar de zwangerschapsyoga gegaan en ben in april 2011 gestopt in verband met de bevalling van ZL2. Het was de bedoeling om in januari 2012 weer te beginnen met yoga, maar toen was ik zwanger van DL en is het er ook niet meer van gekomen. Maar nu mocht ik weer, en het was heerlijk ontspannen en toch ook weer hard werken! :-) Maar goed, de dinsdagavond wordt dus mijn yoga-avond, en dan kan ik dus niet meer de boodschappen doen. Vandaar dat de donderdagavond mijn boodschappenavond wordt.

Daar komt ie dan:

Vrijdag: boerenkool met worst
Zaterdag: geroerbakte spruitjes met Boursin, kastanjechampignons en spekjes met tagliatelle
Zondag: hutspot (zelfgemaakte, want de winterpenen voor het paard van Sint moeten op!)
Maandag: slavink, gebakken aardappels en broccoli
Dinsdag: gele rijst met gehaktballetjes en pastinaak (uit de Allerhande van deze maand)
Woensdag: macaroni
Donderdag: de rest van de macaroni

Iemand vroeg mij of ik ook eens de kosten per maaltijd kan uitrekenen. Ik zal eens een poging doen voor de hutspot, de macaroni en de pastinaakschotel.

Hutspot: winterpenen 0,99 cent, zak aardappelen à 5 kilo 3.69 euro, worst 2,35 euro en uien: geen idee, we hebben nog uien en we hebben net ook nog een zak gekregen van de ouders van ML. De aardappelen gebruiken we natuurlijk geen 5 kilo van, en voor het gemak ga ik uit van 1 kilo aardappelen voor de hutspot: 0,75 cent. Er gaat natuurlijk nog een scheutje melk en roomboter doorheen, dus ik reken maar 4.30 euro voor een pan hutspot met worst. En dat delen door 5 personen is 0,86 cent per persoon.

Macaroni: zak AH basic elleboogjesmacaroni 0.58 cent, paprika 0,69 cent, champignons 0,99 cent, courgette 0,99 cent, 1 of 2 uien: 0,50 cent (grove schatting), 2 dikke plakken schouderham 1.96, schaslicksaus 1,04 euro, geraspte kaas 1.29 euro. Een grote pan macaroni kost ongeveer 8 euro. We eten daar twee dagen van, dus 4 euro per dag. Omdat ML op woensdagavond niet thuis eet, delen we de 8 euro door 9 personen: 0,88 cent per persoon. Vergelijkbaar met de hutspot.

Pastinaakschotel: satesaus 1.65, rundergehakt 3,00 euro, gele rijst 1,39 euro, pastinaak 2 euro. Bij elkaar is dit ook ongeveer 8 euro. Hier eten we echter maar 1 dag van, dus delen we dit door 5 personen: 1,60 euro per persoon. Dit zal waarschijnlijk wel ietsje minder zijn, want van de satesaus gebruiken we waarschijnlijk maar een half bakje van en ook de gele rijst gaat waarschijnlijk niet helemaal op.

Deze week was ik in totaal 103 euro kwijt. Oei, dat is een flink bedrag! Komt ook omdat we vandaag heerlijke cupcakes gebakken hebben en morgen maakt ML een cheesecake. Al die Monchou kost ook al een behoorlijke duit!

In november hebben we nu 200 euro uitgegeven aan boodschappen en we hebben dus nog 100 euro over. We moeten voor 8 dagen de boodschappen nog doen. Ben benieuwd!

7 opmerkingen:

 1. hallo
  ik gebruik voor de groenten in de macaroni vaak een zakje soepgroenten zit van alles in en is niet duur.
  met vriendelijke groet E

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen idee wat een zakje soepgroente kost, maar ik zal eens kijken. Bedankt voor de tip!

   Verwijderen
 2. Oh leuk dan is je zoontje even oud als mijn 2 zoontjes uit april 2011,
  wat een drukte bij jou thuis lijkt me!
  Yoga.. heerlijk, ook gedaan. Ga ik in de toekomst weer oppakken als ik wat meer tijd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmm, nee, valt wel mee hoor, met die drukte! Onze kinderen zijn best rustig en kunnen zichzelf wel goed vermaken. Alleen DL zit in de fase dat als mama uit het zicht verdwijnt, ze het op een krijsen zet. Dat is wel even wat vervelend. Maar goed, tisunfaaaaase!

   Verwijderen
 3. Jullie weekmenu ziet er weer lekker uit. Wij beginnen vanavond met aardappels en andijvie. Hoe komt het dat jullie nog maar 8 dagen met jullie budget doen of loopt jullie maand niet volgens de maand zelf. Ik zelf hou altijd gewoon de volledige maand aan, ondanks dat mijn salaris de 24e komt, maar dat is voor mij overzichtelijker.
  Fijn dat je op dinsdagavond even tijd voor jezelf neemt door naar yoga te gaan. Hier komt het er maar niet van om even de deur uit te gaan, maar de avonden zijn wel van mij en manlief. Of de kindjes moeten echt ziek zijn ofzo maar anders is het na half 8 tijd voor onszelf en doe ik ook niks meer in het huishouden, daar is de dag voor.
  Nog een fijn weekend

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nu avondeten tot en met donderdagavond, en ik moet dus de boodschappen doen en een menu bedenken vanaf vrijdag de 22e tot en met vrijdag de 29e. Zaterdag 30 november vieren we al sinterklaas bij opa en oma, dus eten we daar. Vandaag dat ik nog voor 8 dagen een menu voor het avondeten moet bedenken.

   Verwijderen
 4. Als je mon chou duur vindt kun je net zo goed de roomkaas van de Aldi nemen.
  Doe ik altijd en kost maar 0.69 per 200 gram.
  Is erg smakelijk

  BeantwoordenVerwijderen