zondag 13 januari 2013

300 euro per maand aan boodschappen


E√©n van de uitdagingen voor 2013 die we onszelf hebben opgelegd is het zien rond te komen van €300 per maand voor de boodschappen en €50 voor huishoudelijke artikelen (luiers, keukenrollen en dergelijke). We hadden hier in de laatste maanden van 2012 al wat mee geoefend en met een beetje moeite, moeten we wel onder deze grens van €300 per maand kunnen blijven. De eerste maanden van 2012 zaten we regelmatig boven de €450. Als we deze uitdaging met succes kunnen volbrengen, zouden we zo'n €1200 per jaar kunnen besparen.

Aangezien we per jaar €11.000 euro af zouden moeten lossen, zouden we met de besparing op de boodschappen al 10% van de jaarlijkse aflossing bij elkaar hebben gespaard. We hebben echter nog geen harde target gezet op de grootte van de aflossing die we eind dit jaar willen hebben bereikt. Daarover moeten we nog even "onderhandelen".

2 opmerkingen:

  1. Het zal niet makkelijk zijn, misschien lukt het metl veel zelf doen. Dus geen pakjes, gesneden groente etc kopen. Ook loont het om zelf je koek en gebak te maken. Is nog lekkerder ook. :) Succes en ik hou je blog in de gaten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tot nu toe zitten we nog niet op de helft van €300, dus het zou moeten lukken. We gebruiken over het algemeen zelden voorgesneden groentes, maar pakjes worden nog wel regelmatig gebruikt. Dat lijkt me nog wel een leuke uitdaging.

      Verwijderen