donderdag 10 januari 2013

Allegaar


Vandaag een blogje wat werkelijk over van alles gaat. Ik hoop dat het voor jullie niet van de hak op de tak zal gaan, ik doe mijn best om er een beetje structuur in te krijgen.

In december 2012 hebben wij een proefrit gemaakt in een Dacia Lodgy. Deze auto is door de ANWB uitgeroepen als gezinsauto van het jaar. Voorheen waren we wat sceptisch, maar uiteindelijk zijn we redelijk enthousiast geworden over deze MPV. Je kunt hier met 7 personen inzitten, en de achterste 2 zitplaatsen bieden ook ruim voldoende beenruimte. Het is allemaal wat simpel afgewerkt, maar daar is de prijs ook naar. Rond de 16.000 euro heb je een grote en gloednieuwe (benzine)auto, die prima rijdt en waar je ook ruim in kunt zitten. Het kopen van een andere auto bungelt behoorlijk onderaan ons wensenlijstje, maar we zijn ons ruim aan het orienteren. Dit was dan ook onze eerste rit in een MPV, dus verder vergelijkingsmateriaal hebben we nog niet.

Aanleiding voor het maken van de proefrit was in de eerste plaats dat we erg nieuwsgierig zijn geworden naar een Dacia, nadat deze auto het predikaat 'gezinsauto van het jaar' heeft gekregen. Wat daarbij nog een leuke bijkomstigheid is, is dat we het boek: 'Dat doen we zelf wel!' van Teunie Luijk-Bakker cadeau kregen. Teunie is moeder van 10 kinderen en je kunt haar volgen op de weblog: eenvoudigleven.blogspot.com. Erg leuk om het wel en wee van zo'n grote familie te lezen. Hoewel VL zich absoluut niet kan identificeren met het handwerken van Teunie (VL kan nog geen knoop aanzetten!) vinden we het wel erg leuk om te lezen over het zakgeld van de kinderen, het economisch wassen en het zelf bakken van taarten.

Om dan toch nog even terug te komen op ons autogebruik. Wij rijden een Volkswagen Passat station diesel (2006) en een Peugeot 106 benzine (1996). Zowel ML als VL hebben de auto nodig voor hun werk. Wel zijn we wat dom geweest toen we onze leaseauto moesten inleveren en daarvoor de Passat kochten. Achteraf gezien hadden we beter een grote gezinsauto benzine en een kleine werkauto diesel moeten kopen. Autorijden kost gewoon veel geld, en daar zijn we in de twee jaar dat we nu een eigen auto hebben in plaats van een leaseauto wel achtergekomen. Maar daarover later meer.

We zijn erg benieuwd in welke auto onze lezers rijden, en of daar 3 autostoeltjes op de achterbank passen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten