woensdag 2 januari 2013

Op de valreep een huis verkopen


Een stukje historie van onze financiën. Ons (nieuwbouw) huis hebben we gekocht in 2007, net voordat de echte kredietcrisis los barstte. We hadden net binnen 5 dagen één van onze twee huizen verkocht en moesten nog een huis verkopen. Maar het waren goede tijden, dus daar konden we nog wel even mee wachten. Dat eerste huis was net een jaar daarvoor gekocht en er zat een hypotheek op van in totaal € 131.805,51. We hebben het huis voor € 126.500 verkocht. Inclusief makelaarskosten een verlies van € 7.687,39.

We hadden nog maar net alle handtekeningen voor ons nieuwbouwhuis gezet bij de notaris of we kredietcrisis barstte los. De dalende huizenprijs was begonnen, iets wat tot die tijd nog door veel mensen als onmogelijk werd gezien. Ons oude huis hebben we in de verkoop gezet en we merkten al gelijk dat er niet veel vraag meer was. Het aantal bezichtigingen viel erg tegen. Toen ons nieuwbouw huis begin 2009 werd opgeleverd en het oude huis aan het leegruimen waren, liepen er drie mensen naar binnen. Binnen 5 minuten hadden we het huis verkocht en waren we ook van onze oude wasmachine op zolder af. Die wilden ze wel overnemen. Dat scheelde weer het breken van een rug doordat we die wasmachine niet meer twee trappen af hoefden te tillen. Dat was een schoolvoorbeeld van op de valreep. Want een leeg staand huis verkoopt gewoon veel moeilijker dan een net ingericht huis.

We hadden een hypotheek van € 134.000 op dat huis en hebben het huis voor € 152.000 verkocht. Na aftrek van de makelaarskosten (€ 3.160,65) hebben we nog € 14.839,35 overgehouden aan de verkoop van dit huis. We hebben aan de verkoop van beide huizen in totaal dus nog € 7.151,96 overgehouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten