vrijdag 25 januari 2013

Boodschapjes

Het begint al een routine te worden. Op donderdag rond 19:00 uur naar de supermarkt om daar voor een week de boodschappen te doen. Heerlijk rustig, en de vakkenvullers zijn druk aan de slag om alle lege schappen weer te bevoorraden. Als er een artikel mist, dan ligt het vaak nog in het magazijn en kan het zo voor je gepakt worden.

De kinderen liggen dan al lekker op bed, dus zo wordt het boodschappen doen voor VL bijna een uitje. En bij thuiskomst kan ML lekker de boodschappen opruimen. Eerlijke verdeling van huishoudelijke taken!

Ons weekmenu ziet er als volgt uit:
Vrijdag Eten we bij opa en oma i.v.m. een begrafenis
Zaterdag Kapucijners met spekjes en stroop
Zondag Zuurkooltaart (stond vorige week al op het programma, maar is geschrapt i.v.m. de begrafenis)
Maandag Hutspot met worst
Dinsdag Bami
Woensdag Bami
Donderdag Hachee

Voor de boodschappen waren we deze week maar 48,35 euro kwijt! Daar zaten ook nog wat hamsterproducten bij, zoals 3 knolselderijen, 3 rookworsten, uien en thee. Verder nog wat kruiden voor de voorraad.

Hoe kan het dat we zo goedkoop uit zijn deze week? Natuurlijk is het handig dat we een keertje bij opa en oma kunnen aanschuiven. Daarnaast hadden we nog winterpenen over van vorige week bij de bruine bonensoep, dus de hutspot is ook een goedkope maaltijd. Verder hebben we de bami wat uitgekleed door het vlees weg te laten. We bezuinigen niet op groente, maar dus wel op vlees. We doen nu wel een extra eitje door de bami heen. Doordat we een grote portie maken, kunnen we hier twee dagen van eten. Ook nog handig, omdat op woensdag zowel ML als VL laat thuiskomen van het werk.

En wat natuurlijk een supermotivatie is: het lijkt alsof we deze maand maar 250 euro gaan uitgeven aan boodschappen, in plaats van 300 euro, wat ons budget is voor de hele maand. Helemaal geweldig, en daar hebben we niets voor hoeven laten te staan. We hebben de hele maand lekker gegeten, maar ook uitgebreid en we hebben de snacks zoals chips en chocola ook gewoon meegenomen van de supermarkt.

Als we zo doorgaan...geven we op jaarbasis 600 euro minder uit aan boodschappen dan we vooraf hadden gebudgetteerd en zelfs tot 2000 euro minder als we door hadden geleefd zoals we voor het consuminderen deden!

1 opmerking: