zaterdag 19 januari 2013

Weekmenu

VL twitterde een paar dagen geleden al: 'boodschappen gedaan! Was 44 euro kwijt!' Deze week dus een bijzonder goedkoop maar lekker weekmenu.

Vrijdag: Boerenkool met worst. (aardappels en boerenkool hadden we nog in huis)
Zaterdag: VL gaat naar de film en uiteten met vriendinnen. ML regelt het avondeten voor zichzelf en de kids.
Zondag: Bruine bonensoep
Maandag: Bruine bonensoep
Dinsdag: Spaghetti
Woensdag: Aardappels, gehaktballen en spruitjes
Donderdag: Spaghetti
Vrijdag: hartige taart met zuurkool met cashewnoten en abrikozen

We hebben behoorlijk wat uit de voorraad kunnen halen, waaronder dus de boerenkool, de spaghetti, het gehakt en de zuurkool. We hoefden eigenlijk alleen wat verse groentes te halen.

Ik vertelde al dat we als toetje meestal yoghurt met cruesli eten. In het weekend varieren we wat. De ene keer is het luxe fruit als toetje, bijvoorbeeld een ananas met slagroom, of ijs en soms is het ook simpel: vanillevla met hagelslag. Maar ook hier wordt van gesmuld! We doen met ons vieren (DL drinkt alleen nog maar melk) ongeveer 2 dagen met een literpak yoghurt of vla.

Verder gaat er wekelijks 4 liter melk doorheen en 3 tot 4 broden. VL eet regelmatig havermoutpap in plaats van 2 boterhammen. Als lunch nemen we vaak een boterham en daar drinken we dan drinkyoghurt bij. In een week gebruiken we ongeveer 2 liter drinkyoghurt.

We hebben nu in 3 weken tijd 180 euro uitgegeven aan boodschappen. We hebben dus nog 120 euro over voor 1 week! Dat is even leuk, we gaan dus bijna zeker weten onder ons maandbudget uitkomen!

We koken eigenlijk vrij weinig uit pakjes en zakjes, maar dit willen we nog verder gaan terugbrengen. Een interessant blog is de kookblog van Spaarcentje. In de toekomst willen we hier toch wel wat recepten van gaan uitproberen.

Ook willen we zeker wat meer gaan bakken, in plaats van het kopen van koekjes en gebak. Vandaag zijn we gestart met het bakken van een cake.

6 opmerkingen:

 1. Drinkyoghurt kun je makkelijk zelf maken. Halve liter magere yoghurt, halve liter water en limonadesiroop. Kost ongeveer 40 cent per liter.
  Leuk blog trouwens. Kijk er elke dag naar uit. Ben benieuwd hoe het jullie vergaat dit jaar. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! We kennen al wel karnemelk met een scheutje roosvicee erin, maar volgende week gaan we dit een keertje proberen. Wat leuk dat je onze blog zo trouw volgt, dat geeft ons ook weer een extra boost om elke dag een blogje te schrijven!

   Verwijderen
  2. Idd leuke blog, Goed om zo te proberen
   Wij hebben zelf vier kinderen en probeer ook rond de driehonderd euro uit te komen, wat goed lukt, al hebben we hier wel een grote tuin. Succes Anne

   Verwijderen
 2. Wij bakken zelf popcorn,zakje nog geen euro.
  Je kunt daar heel veel van bakken, goedkoper en gezonder dan chips.
  Zelf bak ik ipv cake cupcakjes,deze zijn sneller klaar en doe vaak een deel in de vriezer. Bij onverwacht bezoek heb ik dan wat lekkers,want ze zijn zo ontdooit in de magnetron.
  Op deze site www.kokenmetkarin.nl,zijn ook veel recepten te vinden over koken zonder pakjes en zakjes.
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee,in een oud pannetje met deksel op het fornuis.
  Magnetron moet ook kunnen,maar daar heb ik geen ervaring mee.
  De mais koop ik bij de J.umbo assortiment gedroogde peulvruchten.
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ML zegt net dat hij dat vroeger ook altijd zo maakte. We gaan het direct aankomend weekend proberen! Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen