dinsdag 8 januari 2013

Afwasautomaat


Dat is een mooi woord voor de vaatwasser....Maar ondanks dat wij de volksterm vaatwasser gebruiken, staat dat ding hier wel op een voetstuk!

In augustus is onze vaatwasser een week stuk geweest. Waarschijnlijk zat er ergens een kleine verstopping, na een week was het weer voorbij, zonder reparatie. In die week heb ik de vaat met de hand moeten doen en ik was er behoorlijk zat van. Het voordeel was wel, dat ik me heb verdiept in ons vaatwassergebruik.

Wij hebben een Miele, met daarop de optie 'combitab'. Als je vaatwasblokjes gebruikt met ingebouwde zout en spoelglansmiddel, dan zet je de optie 'combitab' aan en klaar. Toch blijkt het beter te zijn om apart zout en spoelglansmiddel toe te voegen. Dit doen wij nu. Daarbij gebruiken we de goedkoopste vaatwasblokjes. Die van Hema bevallen ons erg goed, 30 blokjes voor 2,25 euro. En dan mag je de folie gewoon erom laten zitten, vindt ML vooral erg fijn!

Deze week zijn de vaatwasblokjes van Finish in de bonus bij de AH. 72 blokjes voor 5,59 euro. Omgerekend 0,07 eurocent per stuk, net zoveel als een blokje van de Hema.

De vaatwasser wordt hier dagelijks gebruikt, maar we spoelen de borden en de erg vieze pannen even van te voren af. Zo kunnen we een kort programma gebruiken, wat weer minder energie kost.

Even snel uitgerekend, waarschijnlijk moeten we op 22 maart beginnen aan een nieuwe voorraad vaatwasblokjes!

De vaatwasblokjes vallen onder de categorie 'Huishoudelijke artikelen'. Deze maand hebben we 27,14 euro uitgegeven. We hebben een budget van 50 euro. We hebben dus nog 22,86 euro over.

Hoe vaak draait bij jullie de vaatwasser? We vinden het erg leuk om reacties op onze blog te krijgen!

5 opmerkingen:

 1. De vaatwasser draait hier dagelijks, en soms zelfs 2 keer per dag.
  Wij gebruiken ook blokjes, die van de Aldi, daar zit ook een wateroplosbare folie omheen. Die knippen wij altijd open, en we breken dan het blokje in tweeen, met een half blokje (en wel zout en glansspoel in de machine) wordt de vaat net zo schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons (2 volw, 2 kids) draait de vaatwasser om de dag, de pannen doe ik met de hand, is zo gebeurt en scheelt veel plek in vaatwasser, waardoor je makkelijker toe komt met om de dag. En als ik 2 dagen achter elkaar aardappels kook, gebeurt dit ook wel eens gewoon in dezelfde (slechts omgespoelde) pan (wordt toch weer tot kookpunt verhit).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook om de dag en in het weekend een keer vaker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook ieder dag,tip gebruik poeder(Jumbo eigenmerk) pondje soda doorheen goed doseren en was zo voor een tientje per jaar glansppoel daar gebruik ik azijn voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb je blog net ontdekt en lees even terug ;-)
  Hier om de dag met combitabs

  BeantwoordenVerwijderen