woensdag 30 januari 2013

Veel gekochte producten in de supermarkt

Vandaag een korte blog, want we gaan ons nog even bezighouden met ons financieel maandoverzicht van de maand januari. Een compleet overzicht zal morgenavond online gezet worden.

De meeste mensen die dit lezen zullen zich ongetwijfeld bezig houden met het besparen van geld op o.a. hun boodschappen en hebben daardoor ook hetzelfde probleem als wij. In welke winkel moeten we welke producten halen?

Wij doen meestal onze boodschappen bij de Albert Heijn. Makkelijk parkeren, overzichtelijk en ook best goedkoop. Maar we hebben ook een C1000, Lidl, Aldi en Jumbo in de buurt. We zouden dus met weinig moeite naar verschillende supermarkten kunnen gaan als dat echt geld zou besparen.

Het gaat best goed met ons budget van €300 euro per maand voor de boodschappen, maar het zou mooi zijn als we de kosten nog wat verder om laag kunnen brengen. Om die reden gaan we ons spreadsheet uitbreiden met een extra tabblad "boodschappen" waarin we de meest gekochte producten gaan plaatsen met daarbij de bijbehorende prijzen van de voor ons beschikbare supermarkten. Zo kunnen we in ieder geval een keuze maken of we voor bepaalde producten naar een andere supermarkt moeten of dat het de moeite niet waard is.

Op het lijstje zullen producten komen als: halfvolle melk, volle yoghurt, eieren, roomboter, margarine  olijfolie, hagelslag, uien, aardappels, etc. Deze producten komen elke keer terug

Maar voor we met onze notitieblokjes door de winkels rennen op zoek naar de prijzen van onze producten, zijn we wel benieuwd of er misschien al iemand is met een soortgelijke lijstje of spreadsheet.

8 opmerkingen:

 1. Meerdere supermarkten bezoeken loont niet (zegt men)....
  http://www.nu.nl/geldzaken/2909707/boodschappen-doen-in-meerdere-supermarkten-loont-niet.html

  gevaar om toch iets teveel aanbiedingen mee te pikken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang je je aan je lijst houdt, is er niets aan de hand. Maar je hebt gelijk. Toen ik jaren geleden eens goedkoop boodschappen wilde doen bij de Aldi kocht ik veel chocola en de dingen die ik nodig had, haalde ik vervolgens toch maar bij de AH.

   Verwijderen
 2. Ik heb wel een lijst Hoogvliet-AH-Lidl, die staat hier: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoNurWKSmk-ndE8wN2FYQW1GSFR3bjdvTW5DZWp0cVE#gid=0
  Hij is niet helemaal up-to-date en van niet alle artikelen hebben we alle prijzen verzameld, maar het geeft een redelijke indicatie (vooral dat je moet opletten dat niet alles bij de Lidl automatisch goedkoper is).
  Helaas zijn ook niet alle dingen bij de Lidl het hele jaar verkrijgbaar, dus bijv. aarbeienijsjes hebben ze helaas momenteel niet :(
  Jammer dat je geen Hoogvliet in de buurt hebt, je ziet dat het vaak nét iets goedkoper is daar, maar als je het moet gaan rijden haal je dat er niet uit. Veel euroshopper betekend vaak ook al aardig goedkoop uit zijn, dus als je dat koopt bij de AH ben je al wel goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi lijstje. Dat gaan wij ook doen. En dan nog even wat opleuken met kleurtjes zodat je direct ziet welke de goedkoopste is, etc. We kopen overigens meestal euroshopper, maar van sommige producten hebben we toch wel een voorkeur voor bepaalde merken en het consuminderen moet wel leuk blijven natuurlijk :-)

   Verwijderen
 3. Ik heb een anderhalf jaar geleden dit allemaal strikt bijgehouden. Op het einde kwam ik tot de conclusie dat ah gewoon het goedkoopste is. Of je het nu over melkcupes hebt of over spaghetti of rijst. Zeker weten. Wat ik wel nog haal bij de aldi/lidl is de flesjes voor mijn zoon om mee te nemen naar school. Die zijn bij lidl goedkoper. Verder schiet het mij niet zo te binnen. AH is echt de goedkoopste ook al zullen er meerdere het niet met mij eens zijn. Probeer het maar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is het een mix van Aldi en AH. Volgens mij maakt het idd niet zoveel, zolang je je idd en aan je lijstje houdt en bij AH vooral roodwit pakt. En wij bakken voornamelijk zelf, brood in de ochtend en ook lekkere dingen voor weekend. Bloem en suiker kost bijna niets.
  Wij zijn met zes en zitten ook tegen de driehonderd euro.
  Fruit en groente koop ik hier bij een boer, maar dat reken ik wel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik koop een aantal producten bij de H.ema koffie 250 gram 1.50 koffiepads 20 stuks voor 1 euro.
  Ook tandpasta en m.verband en tampons zijn daar voordelig prijs weet ik niet precies,maar volgens mij ook rond 1 euro.
  Misschien het proberen waard. Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een basislijst ( met producten die ik altijd nodig heb) en beperk gezien werk/druk gezin het aantal supermarkten. Ik ga elke week naar de Albert Heijn ( en koop veel euroshopper) en koop interessante aanbiedingen bij C1000 en soms bij Bas en/of Lidl.

  Leuke blog het je.

  Groetjes Annelieya

  BeantwoordenVerwijderen