maandag 7 januari 2013

Elke maand een beetje sparen


Gisteren heb ik al een stukje geschreven over ons spaargeld. Vandaag een stukje over hoe we ons geld bij elkaar sparen. Wij hebben een Maxispaarrekening bij de SNS Bank. Deze rekening verplicht je elke maand minimaal €50 en maximaal €500 te storten. Wij hebben ervoor gekozen elke maand €500 te storten. De rente op die rekening ligt wat hoger dan de gemiddelde spaarrekening, maar het geld dat erop staat is wel gewoon vrij opneembaar.

Begin 2012 moesten we nog regelmatig wat extra geld van onze maxispaarrekening halen om elke maand rond te kunnen komen, maar aan het einde van 2012 konden we die rekening weer volledig laten groeien. We willen dit jaar deze rekening met €6000 euro laten groeien en eventueel tussendoor per €2000 euro af te lossen om te voorkomen dat we geld terug gaan storten en uit gaan geven.

Onze kinderen hebben ook allemaal zo'n maxispaarrekening waarop wij maandelijks €50 euro storten. Tenminste, dat is de bedoeling, want voor DL hebben we wat moeite om een maxispaarrekening te openen omdat we tegen een limiet van de SNS bank aan lijken te lopen met het aantal maxispaarrekeningen. Maar het idee achter deze €50 per kind per maand, zal ik later nog een in blog beschrijven.

2 opmerkingen:

  1. wij sparen ook 50 euro per kind per maand. Ik hoop het later cadeau te kunnen geven bij trouwen of aankoop huis. Maar indien nodig kan het ook voor een deeltje van een studie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij sparen 150 euro per kwartaal (van de kinderbijslag in de maand dat het binnenkomt) dus komt op hetzelfde neer. erg fijn om voor ze te kunnen sparen! tegen die tijd wel zien waar we het aan uitgeven. ook afhankeijk wat we zelf aan spaargeld hebben etc. en ook oma spaart voor ze ;) erg lief!! zo hoeven we ons niet druk te maken over rijbewijs of studeren of spulletjes/klussen als ze op zichzelf gaan wonen voor het eerst! natuurlijk mogen/moeten ze tegen die tijd een bijbaantje maar dat verdient nauwelijks :) zo kunnen we ze als ouders bijstaan. had ik niet helaas dus juist fijn dat we het onze kinderen wel kunnen bieden!

    BeantwoordenVerwijderen