vrijdag 18 januari 2013

Luiers, €20 per maand per kind


Toch waarschijnlijk een grote kostenpost voor de meeste gezinnen. Gelukkig hebben we maar 1 maand 3 kinderen tegelijk in de luiers gehad. ZL1 was zindelijk toen hij 2 jaar en 9 maanden was. Wel droeg hij 's nachts nog een luier. Hij was er nog lang niet aan toe om ook 's nachts een onderbroekje te dragen, en we hebben dat ook uitgesteld tot DL is geboren. Na de geboorte van DL is het vrij snel gegaan, binnen een week was hij ook 's nachts droog. Wel ligt er voor de zekerheid een absorptiematje onder zijn hoeslaken, maar de keren dat het fout gaat, zijn op 1 hand te tellen.

Sinds oktober 2012 hebben we dus 2 kinderen in de luiers. We hebben al veel luiermerken geprobeerd, maar we komen toch eigenlijk altijd weer terug bij de luiers van het Kruidvat. Redelijk goedkoop en goed. Wat zeg ik? Ze komen als de beste luier uit de bus volgens Kassa!

Hoeveel zijn we kwijt aan luiers?
ZL2 draagt maat 4+. Een jumbopack kost 13,89 euro en hier zitten 72 luiers in.
DL draagt maat 3. Een jumbopack kost 13,89 en hier zitten 96 luiers in.

Let op: het is altijd belangrijk om de prijs per luier uit te rekenen! Zo weet je meteen of je een goede aanbieding te pakken hebt. De luiers van ZL2 kosten 0,19 cent per stuk. De luiers van DL kosten 0,14 cent per stuk.

Gemiddeld gebruiken we 4 luiers per kind per dag. (de kinderen gaan 2 dagen per week naar het kinderdagverblijf en luiers zijn daar bij de prijs inbegrepen. Hier hebben we dus rekening meegehouden bij het bepalen van het gemiddeld aantal luiers per dag)

Laten we uitgaan van 30 dagen per maand, dus in totaal gebruiken we per kind 120 luiers per maand. De kosten voor ZL2 zijn dus 22,80 euro per maand. De kosten voor DL zijn 16,80 euro per maand.

Ik denk dat je kunt stellen dat je per kind per maand ongeveer 20 euro aan luiers kwijt bent.

Als je de kosten per luier dus kunt terugdringen, door of een goedkoper merk te proberen, of veel pakken in te slaan als er een goede aanbieding is, kun je hier veel op besparen.

Wat ik nog wel even op de valreep erbij wil vermelden, is dat wegwerpluiers zorgen voor afval. Wat in de grijze container moet. En laten wij nou ongeveer 0,25 cent per kilo moeten betalen....Maar daar kom ik in een latere blog op terug.

7 opmerkingen:

  1. Ik vind die van de AH eigen merk persoonlijk beter, vooral 's nachts omdat ze in die van het kruidvat doorlekken, maar ik kijk vooral waar de aanbiedingen zijn. Ze waren nu bij de Etos 3 pakken voor €15 (die heb ik overigens nog nooit eerder gehad, dus ik ben benieuwd). Wat het afval betreft, iedereen in onze gemeente betaald gewoon hetzelfde bedrag, maar ik heb onlangs contact gehad met een ambtenaar over afval en die liet mij weten dat als iedereen afval zou scheiden zoals wij, die afvalstoffenheffing veel lager zou kunnen! Wij scheiden alles, ook plastic (ben dus eigenlijk aan het besparen door op de juiste manier weg te gooien!). Met 1 kind in de luiers hebben wij 2 zakken luiers weg te gooien in de 2 weken, de rest van het restafval zijn 2 pedaalemmerzakjes in diezelfde tijd! Kunnen jullie in jullie gemeente het plastic al apart aanbieden? Groetjes @mamavanschatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben al meer dan 3,5 jaar ervaring met luiers en al diverse merken geprobeerd. Ook die van de AH, en dat zijn ook prima luiers. Meestal kopen we wel ergens een aantal pakken tegelijk die in de aanbieding zijn. Zo hebben we ook Aldi, Lidl en C1000 luiers gehad. Etos hebben we nog nooit gehad, omdat de Etos niet hier in het dorp zit.

    Wij scheiden ook het afval. Glas, blik, oud papier, schillen en ook plastic wordt hier apart opgehaald. De grijze container zetten we ongeveer 1 keer per maand langs de weg. Wel gezien dat in een buurgemeente een apart luierinzamelingspunt zit. We denken er nog over na om alle luiers in grote plastic zakken te gooien en dan 1 keer per maand de luiers weg te brengen naar zo'n punt. Over 2 weken zal hier ongetwijfeld de envelop met de afrekening in de bus vallen, dus dan weten we ook meteen hoeveel kilo we het afgelopen jaar hebben weggegooid.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben hier dan weer geen Aldi, ik verwacht wel dat de Etos luiers vergelijkbaar zijn met die van de AH, allebei van de Ahold.
      Wij hebben 7 jaar ervaring met luiers, die van de Huggies zijn het prettigst, maar die vallen erg klein, waardoor de grootste maat onze jongste niet meer past :( Ze zijn wel bijna altijd ergens in de aanbieding.
      Ik heb gezocht naar een speciaal inzamelpunt voor luiers, gezien ik wel van het bestaan afwist, maar er is hier in de buurt niks, dus helaas gaan die nog steeds met het restafval mee.
      Wij kunnen onze container hier overigens gewoon eens in de 2 weken aan de weg zetten, dat heeft ook geen gevolgen voor de rekening. Wel zo handig als je weer eens grote opruiming hebt dat die dan gewoon leeg is en je alles er in kwijt kan ...
      Ongebruikte luiers en ongebruikt kraammateriaal kunnen hier altijd met stichting babyhope mee ;) (beetje sluikreclame, mag wel toch?)
      Groetjes @mamavanschatjes (google-account is van mijn Manlief, heb zelf niks waarmee ik kan reageren...)

      Verwijderen
  3. Luiers is een grote kostenpost.Zelf dacht ik altijd als ze droog zijn dan houd ik geld over,maar na deze periode begonnen de zwemlessen.
    En was ik het geld daar aan kwijt.
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Studerende kinderen gaan pas echt geld kosten. Met jullie aflos schema zit je over 8 jaar als de oudste van de basisschool gaat op een hypotheekschuld die volgens mij goed op te brengen is.
    En dat is super.
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toevallig net een blog over studerende kinderen geschreven: http://www.watkosteengezin.nl/2013/01/studerende-kinderen_20.html
      We zetten dus nu al wat geld opzij om de kinderen de mogelijkheid te geven om te gaan studeren.

      Verwijderen
  5. wasbare luiers jongens! Zit geen asbest en chloor in, is goed voor het milieu en voor de knip!
    Groet Peggy

    BeantwoordenVerwijderen