zondag 7 april 2013

Al 1 dag met de nieuwe energieleverancier

Sinds gisteren levert onze nieuwe energieleverancier onze elektriciteit en nog steeds doet al ons apparatuur het. Dus waarom hebben we eigenlijk 5 jaar gewacht om van energieleverancier te wisselen terwijl het ons (hopelijk) wel vrij veel geld gaat besparen?

Het belangrijkste antwoord hierop is waarschijnlijk heel eenvoudig dat we nooit bezig zijn geweest met bezuinigen. We hebben nooit geldgebrek gehad en konden alle rekeningen altijd makkelijk betalen. Dus waarom risico nemen om over te stappen naar een andere maatschappij, terwijl je nooit problemen hebt gehad met je huidige leverancier? Nu we dit jaar zijn begonnen met deze blog, zijn we ons ook meer bewust van de uitgaven en hebben we ook het doel om zoveel mogelijk geld te besparen. We zijn natuurlijk heel blij dat het een keuze is dat we besparen en dat we elk moment kunnen stoppen, maar de luxe dat we allebei een baan hebben wordt natuurlijk steeds onzekerder en dan is het toch prettig als je al ervaring hebt met bezuinigen.

De grootste zorg van het overstappen in deze tijd van het jaar is dat we nog een flinke rekening kunnen krijgen. In de winter is ons verbruik vele malen hoger dan in de zomer en daardoor is het goed mogelijk dat ons voorschot van €131 per maand te laag is geweest. De eindafrekening zal binnenkort wel in de bus vallen en daar zal ongetwijfeld een blog over worden geschreven. Dus die eindafrekening houden jullie nog even te goed.

Gelukkig begint de goedkopere periode snel weer en kunnen we dus weer flink wat maanden zeer weinig energie verbruiken en het maandbedrag bij de nieuwe energieleverancier verlagen. Maar voorlopig hebben we nog geen inlogcodes om in te kunnen loggen bij onze nieuwe energieleverancier.

1 opmerking:

  1. Ha, ha, je dacht toch niet serieus dat de energielevering in gevaar zou komen bij overstap? Je zit nog steeds op hetzelfde netwerk en krijgt nog steeds dezelfde energie. Alleen betaal je nu aan een ander bedrijf. Wanneer is normaal je jaarafrekening? Als in de herfst is, dan heb je inderdaad een probleem met relatief te lage voorschotten, want daar zijn nu de zomermaanden niet in verrekend. Deze problemen kunnen worden voorkomen door elke overstap een jaarcontract te nemen en ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen en een leuke welkomstbonus mee te pakken. Mijn welkomstbonus is dit jaar 275 en afgelopen jaar 230 euro. Ik ben benieuwd naar je eindafrekening bij de oude leverancier!

    BeantwoordenVerwijderen