zaterdag 13 april 2013

Huishouden, kinderen en social media

Een (kort) vervolg over onze huishoudblog van afgelopen week. Daar zijn veel reacties op gekomen en we hopen morgen op zoveel mogelijk reacties een persoonlijk antwoord te geven. Veel lezers geven aan dat dit een leuke blog is om te volgen. Heel erg bedankt voor jullie complimenten! Het geeft ons een enorme motivatie om door te gaan en elke dag een blogje te schrijven.

En over de reacties geven: daar moet de computer voor aan. Reacties lezen gaat makkelijk op onze smartphone, alleen antwoorden gaat nu eenmaal wat makkelijker op de laptop. En over die smartphone gaat deze blog.

Ik, VL, vind dat ik (en ML) te veel bezig ben met mijn telefoon. Facebook, 3 fora's, een aantal informatieve sites zoals www.borstvoeding.com, de mail, het weer, het nieuws. We zijn teveel bezig met de telefoon. We hebben al eerder geschreven dat de tv beter uit kan, omdat we teveel Facebooken 's avonds, maar het is waarschijnlijk beter om af te kicken van de social media.

Hoe veel tijd besteden jullie aan social media? Doen jullie dat tussendoor, of 's avonds?

7 opmerkingen:

 1. ook teveel maar anders spreek ik doordeweeks niemand. dochter gaat naar psz en ik heb een oppaskindje maar die ouders (psz en oppaskindje) zie je natuurlijk maar hooguit 5 minuten en zijn niet mijn vrienden oid. vrienden en familie zie ik niet of nauwelijks doordeweek. leuk contact met 1 buurvrouw. dus ik vind t internet vooral fijn om toch het gevoel te hebben dat ik wat contact heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na Hyves alleen zakelijk facebook. Ik ben tevel tijd kwijt aan blog, bijbehorende e-mail, reader, nieuws enz. Uitzending gemist. De Ipad volgt me veel vaker dan ik wil. Tv kijken doe ik nauwelijks.
  Het blog kost me eigenlijk al teveel tijd, maar toch blijf ik het doen, is ook een verslaving, maar levert ook wat op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad zo dat een blog wel veel tijd kost, maar dat het ook veel plezier oplevert!

   Verwijderen
 3. Hier gaat ongemerkt ook veel tijd zitten in het bijhouden van sociale media. Daarom gaat de laptop én telefoon doordeweeks achter slot en grendel, zodat ik nog aan het huishouden toekom ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik stuur 1-3 sms per week. Mail, Blog en lees blog. Heb geen fb geen hyves, geen linkedin, geen twitter. Ik kijk journaal (nieuws) en kijk af en toe een crimi. Werk en poets het huis. Ga naar verjaardagen en leg bezoekjes af. Kook......... heb ik nu alles, vast niet. Kortom ik verveel me niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het helemaal met je eens. Door de week gaat er bij mij teveel tijd in zitten. In het weekende kijk ik meestal alleen op zondagavond (soms op zaterdag als ik niet heb). Al vaker zet ik bewust niets aan.

  BeantwoordenVerwijderen