donderdag 25 april 2013

Respect

Jeetje, dat was even rennen en vliegen de afgelopen week, zo in mijn eentje! ML is in het buitenland, dus ik heb de hele week het huishouden, mijn werk, de kinderen en nog veel meer in mijn eentje gedaan. Het viel me best mee overigens, maar je loopt wel tegen wat dingen aan. Bijvoorbeeld het douchen en badderen, hoe doe je dat in je eentje met drie kinderen? En je gaat nadenken over hoe je de ochtendspits zo aangenaam mogelijk kunt maken. Ochtendspits hadden we zeker, omdat de kinderen deze week van maandag tot en met donderdag naar het kdv gingen. In de week voor de meivakantie is het voor onderwijsmensen altijd erg druk, dus ik had ook wel wat extra dagen nodig om al het werk af te krijgen.

Uiteindelijk zijn de dagen voorbij gevlogen. Met dank natuurlijk aan vrienden waar ik mocht aanschuiven bij het eten. Zo heb ik eigenlijk maar vier dagen zelf gekookt. De kinderen genieten enorm van aardappels in patatvorm gesneden, dus voor hen was het bijna elke dag feest! Leuk om van een simpele aardappel 'patatjes' te maken. Kinderen hebben lekker gegeten, en de sfeer aan tafel was goed.

Ook het naar bed brengen was reuze gezellig. Fijn samen boekjes gelezen. Daarna moet natuurlijk nog wel de keuken opgeruimd worden, en dat is wel even een klus die wat tegenvalt. Maar je hebt natuurlijk wel de tijd aan jezelf, er is niemand die naar je roept: 'Kom je nou ook nog even televisie kijken!' De tv is eigenlijk nauwelijks aangeweest de afgelopen week.

Toch heb ik wel veel respect gekregen voor alleenstaande ouders. Het is wel erg fijn om een klankbord te hebben thuis, iemand met wie je de opvoeding kan bespreken en waar je ook wat taken aan kunt overdragen.

6 opmerkingen:

 1. Mijn man is 3x op studieverlof geweest, elke keer net iets meer dan 3 weken. Ik herken je verhaal daardoor, dat het zwaar is in je eentje en dat je meer respect en bergrip hebt gekregen voor alleenstaanden. Fijn dat je hulp had, soms is dat moeilijk te krijgen.
  Memvan7

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man was ook in het buitenland deze week, en dat klankbord is inderdaad hetgene wat ik dan mis. Al die regeldingen en huishoudelijke taken doe ik normaal ook allemaal wel dus dat is niet anders. Maar even overleggen of je ei even kwijt kunnen als je een aanvaring hebt gehad met de kids (wij hebben al pubers), dat is toch wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis mijn man ook als hij er niet is. Je moet dan echt zo tot 'aan het gaatje gaan' in je eentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm had vanmorgen gereageerd maar ging iets mis. tijdje terug moest man ook savonds werken ipv overdag. zag er enorm tegenop maar t viel idd wel mee. al ben ik enorm blij dat ik het niet altijd alleen hoef te doen. dat lijk tme nog steeds zo enorm zwaar. alle nachten er alleen uit voor dochter (ja dochter van 3,5.. wordt nog regelmatig 1 of meer x wakker snachts.. wil er uit, wil water, gewoon even wakker, knuffel kwijt etc.. terwijl zoontje van nu 9mn al ruim 8 maanden doorslaapt! ben er in die 8maanden hooguit 5x snachts uitgeweest voor hem :p) maar idd niets kunnen overdragen, overleggen etc. overdag ook niet echt omdat hij van 12 tot 23 werkte.. ;) dus idd enorm veel respect voor alleenstaande ouders. als het moet kunnen we het zeker, maar ben toch blij dat ik het samen mag doen met mijn man :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo ik ben een alleenstaande moeder van 4 kinderen en doe die dingen allemaal zelf, huishouden kinderen wegbrengen werken ophalen eten koken enz..je raakt er aan gewend zo te moeten doen en zal ook best wel zwaar zijn als je man er een weekje niet is..maar je hebt het gered.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig hoe je zo een routine opbouwt, als je ver van huis bent...

  Ik zit momenteel een paar weken in de VS om een nalatenschap af te wikkelen en voordat ik naar bed ga, doe ik mijn online rondje via nu.nl, facebook, email checken en tenslotte watkosteengezin.nl....

  Ik mis jullie posts al een paar dagen! Ik hoop dat het goed gaat met jullie en dat er geen nare aanleiding is om van jullie dagelijkse routine af te wijken...! Tot lees'!

  BeantwoordenVerwijderen