woensdag 10 april 2013

Het einde van rood en wit

Tijdens het boodschappen doen, belanden regelmatig rood met witte verpakkingen, de Euro Shopper producten, in onze winkelwagen. Boter, cruesli, doperwten, stroopwafels, koekjes, rijst, hagelslag, etc, etc. Allerlei verschillende producten met als enige overeenkomst de rood met witte verpakking en de lage prijs.

Helaas zullen deze Euro Shopper producten snel uit de Albert Heijn verdwijnen en worden vervangen door AH BASIC. Aan de ene kant erg jammer dat de vertrouwde, goedkope Euro Shopper producten zullen verdwijnen, maar de AH BASIC verpakkingen zullen ook goedkoop en herkenbaar zijn en vast beter van elkaar te onderscheiden. Nu komt het regelmatig voor dat ZL1 de tafel helpt dekken, maar ipv de hagelslag een pak met rijst op tafel zet.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er met de prijs van deze AH BASIC producten gaat gebeuren, maar aangezien Albert Heijn zegt de kwaliteit te willen verbeteren lijkt de kans groot dat de prijs van deze producten zullen stijgen ten opzichte van de Euro Shopper variant die zal verdwijnen.

Het zal even wennen zijn om de kar niet meer vol te gooien met allerlei Euro Shopper producten, maar deze nieuwe verpakkingen zullen vast snel wennen en hopelijk zullen de prijzen ook voor niet al te grote verassingen gaan zorgen.

7 opmerkingen:

 1. Hier ook een fan van de rood/witte verpakkingen haha. Had nog niets gehoord dat het gaat veranderen. De prijs zal heus gaan stijgen, maar toch nog wel goedkoper dan de huismerken...We zullen het afwachten!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dan zal het nu wel blauw-wit worden ha-ha,maar ik ga het proberen.
  ben wel benieuwd of het lekkerder smaakt. hoor ik dat van jullie?
  ik heb eerlijk gezegd zelf dit nog nooit geproeft het rood/wit.
  maar ga de nieuwe dus vast uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben grote Euroshopper fan! Wat een goede spullen voor weinig. De AH had het erover dat ze de prijs-kwaliteit verhouding niet goed meer vonden van de Euroshopper. Maar die was juist bijzonder goed! Voor de klant dan. Dus mijn vermoeden is wel dat de prijs gaat stijgen...
  Ik heb er een tijdje geleden nog een blogje aan besteed:http://zeldesse.blogspot.nl/2012/08/boodschap.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is balen, hoewel ik alleen de hagelslagmix er weg haal. Maar dat vind ik dan ook wel erg lekkere hagelslag, dus of nog even een voorraadje inslaan en dan langzaam op zoek naar wat anders. Maar de prijs zal wel gaan stijgen. Want deze produktiekosten e.d. moeten ook weer terug verdiend worden.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben er niet rouwig om dat de Euroshopper producten gaan verdwijnen. Het merendeel slechte kwaliteit en niet te pruimen. Prijs moet toch uit de lengte of breedte komen. AH huismerk beter alternatief dan de Euroshopper waar relatief veel smaakverbeteraars en E nummer in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben er niet rouwig om dat de Euroshopper producten gaan verdwijnen. Het merendeel slechte kwaliteit en niet te pruimen. Prijs moet toch uit de lengte of breedte komen. AH huismerk beter alternatief dan de Euroshopper waar relatief veel smaakverbeteraars en E nummer in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahaha, wij hebben hier precies hetzelfde met de hagelslag en de rijst!
  Manlief heeft zelfs al tot 2x toe rijst op zijn boterham gestrooid!

  Het is wel echt jammer dat jullie geen Hoogvliet in de buurt hebben.
  Heel veel goedkope producten zijn daar toch vaak nog 1 a 2 cent goedkoper dan de euroshopper, maar dat heb je er gewoon niet uit als je niet kan gaan fietsen...

  Ik vrees ook dat de prijzen stiekum toch een beetje omhoog gaan met AH Basic :/

  Groetjes @mamavanschatjes

  BeantwoordenVerwijderen