dinsdag 23 april 2013

Drie kinderen in bad doen

Omdat ML deze week in het buitenland is, moest ik, VL, de kinderen in bad doen. Normaal gaan de jongens samen in bad of met VL of ML onder de douche. DL gaat dan in haar babybadje. Nu moest dat even anders.

Ideale situatie zou zijn als DL in een badring kan zitten, en zo kunnen ze alledrie tegelijk in bad. Dat kan nog niet, dus deze optie viel af.

Verder had ik bedacht dat de jongens wel in bad konden, en dan kon ik met DL tegelijkertijd onder de douche. Dat viel ook af, omdat ik dan niet kan ingrijpen, mochten de jongens het te bont maken in bad. Verder had ik dan ook geen zicht op het bad, als ik DL moet afdrogen. Afdrogen in de badkamer is niet handig, omdat het erg krap is en DL zou dan op het aankleedkussen op de grond moeten liggen.

Uiteindelijk heeft het probleem zich vanzelf opgelost. DL had van 16:00 uur tot 17:00 uur op het kinderdagverblijf geslapen, dus zij was nog helemaal niet moe (en huilerig!) om 18:30 uur. Zodoende kon ik de jongens rustig in bad doen terwijl zij beneden in de box speelde. Daarna heb ik haar nog even in haar babybadje gedaan. Waarschijnlijk wel de laatste keer, want het was een heus waterballet. :-)

Hoe doen jullie het badderen?

8 opmerkingen:

 1. Mijn middelste dochter van 6 gaat samen met haar broertje van 3. Mijn oudste dochter van 9 gaat zelf douchen. Dat doet ze alleen.....ze wil geen hulp meer van haar vader of moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als we met zn tweetjes zijn dan doet eentje de baby in het baby badje en de andere de twee peuters . als ik alleen ben doe ik er nooit drie tegelijk. Dan gaat de baby op een andere dag. Ik zie er ook naar uit om ze allemaal in het grote bad te hebben. We houden het baby badje nog even voor de zomer. Vorig jaar deden we de baby op warme dagen in de tuin in bad en de andere Onder de tuinslang . Wel via een verloopstuk aansluiten op warm water kraan!!
  Mogen ze bij jullie aan het einde van de bad sessie nog even staan onder de sproeier ?
  Wij tellen tot 10 en dan gaat de kraan uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dochter gaat alleen of soms samen met mij of papa. ze zit gerust een uur of langer dus deur open en dan kan ze alleen spelen. tot zij of ik vind dat ze eruit moet ;) zoontje gaat ook in het grote bad. anders heb ik een zwembad in de badkamer :p in een badring. soms met zus mee, soms met 1 van ons of alleen. gaat 2x in de week ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe de kinderen doordeweeks nooit tegelijk in bad/onder de douche. Dochterlief is 10 maanden en gaat nog steeds in het babybadje, maar dat duurt niet lang meer. En zoonlief heb ik onder de sproeier die in het bad ligt i.p.v. dat hij hangt. Dit gaat supersnel zonder dat ik kleddernat wordt. En zoonlief gaat alleen op zondagochtend in bad (als hij gaat) en binnenkort kan zusje daarbij. En de rest van de week gewoon apart, maar met hun droge huid gaan ze maximaal 3x per week onder de douche/bad.

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen ze nog klein waren gingen ze gewoon samen met zijn drieën in bad.
  De kleinste ging na de kraamweek met zijn broers in bad. Zij waren 3 en 4 en vonden het geweldig om hem te wassen. De kleinste ook want in het babybadje krijste hij het uit en in het grote bad was het prima. Natuurlijk was ik altijd aanwezig in de badkamer. Kleinste vond het ook prima als hij eens een keer water in zijn gezicht kreeg en zelfs even onder water was geen probleem, dit kregen we zelfs op babyzwemmen geleerd. Tot zes maanden is er een automatisch stop met ademhaling reflex als ze onder water komen. Natuurlijk praat ik dan over een paar seconden en niet langer. De grootste kinderen zaten gewoon op hun billen in bad met de benen naar voren en op die benen lag dan de kleinste. De kleinste ging dan als eerste uit bad en die droogde ik af op badkamer inderdaad gewoon op de grond. De oudste mochten dan nog even spelen en daarna kwamen zij eruit.
  Als je zorgt dat je niet afgeleid word kan het geen kwaad om de kinderen samen in bad te doen. Dus telefoon en de deurbel uit.
  Mocht man thuis zijn dan gingen we om de beurt met een of twee kinderen samen in bad of douche.
  Moeder van drie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man was internationaal chauffeur toen de kinderen klein waren. . Drie kids in drie jaar tijd!! Heb er nooit bij nagedacht hoe ik dat moest aanpakken! Gewoon doen!! Het loopt elke avond anders en daar speel je op in...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er maar twee, van 1 en 4, en die gaan eenmaal in de week in bad, samen. Maar de jongste heeft eczeem en mag alleen heel zachte badolie gebruiken, terwijl de oudste badschuim en bubbels geweldig vindt. Ik zet dus het babybadje ín het grote bad. Olie en jongste in het babybadje, oudste en schuim in het grote bad, waterstanden even hoog. Zitten ze tòch samen in bad.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik deed het net zoals de moeder van drie. Alleen lag de jongste dan niet op hun benen, maar de oudste hield de baby dan tussen zijn benen onder de okseltjes vast. Kon ik de haartjes wassen en even afsoppen. Afdrogen etc. op de grond op aankleedkussen. scheelt ook een beetje hoe oud ze zijn, denk ik. die van 4 kan best even alleen in bad zitten zodat je op de commode kunt aankleden, toch iets comfortabeler. Ik heb er 5 in 7,5 jaar, dus jah, soms stond je wel eens even te kijken van "hoe ga ik dit aanpakken" ;)

  BeantwoordenVerwijderen