vrijdag 12 april 2013

Eerste aflossing nu ook verwerkt

Onze eerste aflossing van €600 van januari is nu ook eindelijk bewerkt. Vorige maand kregen we al een brief dat de aflossing van februari wel al was verwerkt, maar die van januari nog niet. Ik was niet heel bang dat de aflossing verloren zou gaan, maar heb er toch even een mailtje achteraan gestuurd. Vandaag kregen we een brief dat de aflossing van januari en die van maart verwerkt zijn. Hoe langer de verwerking duurt, hoe hoger de uiteindelijke aflossing is.

In totaal hebben we dit jaar tot nu toe €5.683 afgelost, maar onze hypotheek is dit jaar al met €5.700 omlaag gegaan. Die extra €17 krijgen we "cadeau"als extra aflossing door allerlei dagrenteberekeningen. Zo'n klein bedrag stelt natuurlijk niets voor op onze hypotheek, maar alle beetjes helpen.

Nog €341.215,13 te gaan tot onze hypotheek volledig is afgelost en onze aflossingsvrije hypotheek bedraagt nu nog €201.215,13. Deze maand gaan we met onze aflossingsvrije onder de €200.000 komen. Een prettig gevoel, al zijn we er nog lang niet.

4 opmerkingen:

 1. Sinds kort lees ik mee op je blog en vind het zeer indrukwekkend hoeveel jullie al hebben afgelost.

  Groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat zijn jullie goed bezig!
  Toen wij ons eerste huis gingen kopen zei de makelaar(mijn oom) over het laatste stuk wat er nog van de prijs afgepraat moest worden en wij (graag willen kopen) daarover niet moeilijk wilden doen: Bedenk hoeveel geld het is als je er morgen mee naar de supermarkt gaat.
  Zo is dat ook met die €17. Op een hypotheek van ruim 3 ton lijkt het niet veel, maar reken je het om in broden dan is het een hele poos eten.

  WG

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe langer het duurt velaagt juist je aflossingsbedrag want zolang het niet verwerkt is betaal je wel rente over het niet afgeloste bedrag. Jij krijgt er geen rente meer over want het staat niet op jou rekening maar op die van de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien in een volgend leven genoegen nemen met iets minder, wat een hoge hypotheek en wat een groot deel aflossingsvrij.

  BeantwoordenVerwijderen