donderdag 18 april 2013

Nieuw termijnbedrag energieleverancier

Begin deze week vertelden we al over de eindafrekening van bijna €200 van onze oude energieleverancier. Vandaag kregen we het nieuwe termijnbedrag voor de nieuwe energieleverancier. We gaan vanaf nu €117,47 per maand betalen. Ten opzichte van onze vorige termijnbedrag van €131 per maand in ieder geval zo'n €15 goedkoper, maar ons oude termijnbedrag was duidelijk wat te laag ingesteld gezien de eindafrekening.

Aangezien wij ook elektrisch verwarmen door middel van een warmtepomp, gaan we nu een flink goedkopere periode in en moeten we het termijnbedrag niet te snel weer omlaag draaien. Eerst de komende winter maar eens afwachten.

9 opmerkingen:

 1. Beetje vreemd je moet bijbetalen maar verlaagd wel het voorschotbedrag. Die pomp zorgt ook voor koelte in de zomer en kost ook energie,al vergelijk gemaakt van verbruik in winter en zomermaanden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze nieuwe leverancier heeft dit voorschotbedrag vastgesteld. Dit kunnen we via internet zelf aanpassen. Per 1 mei gaan 'budgetten' instellen voor de energie. 600 kWh voor de maanden april tot en met september, en 800 kWh voor de maanden oktober tot en met maart. Volgens mij kost het verkoelen van de vloer niet enorm veel energie, maar dat gaan we nu ook even goed in de gaten houden.

   Verwijderen
 2. Misschien logisch maar toch even een vraag.. waarom. Komt het dag onderwerp bijna dagelijks overeen met de advertentie balk ? Vandaag staat er oxio ..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je het andersom moet zien: blogger adsense past de advertenties aan aan het onderwerp.
   Je hoeft hier volgens mij niets achter te zoeken.

   Verwijderen
  2. Dit gaat inderdaad via google adsense volgens mij. Ik zal ML eens vragen, die kan dat soort dingen beter uitleggen!

   Verwijderen
 3. En nu staat er Nuon ???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @anoniem, ik denk dat het aan je eigen computer ligt, want als ik hier kijk krijg ik nooit reclame te zien. En ik kom hier elke dag even koekeloeren en soms een reactie geven.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij betalen altijd een hoger bedrag per maand als de leverancier voorschrijft. Ik wil niet graag verrast worden met een hoge afrekening.
  Maar ieder maakt gelukkig zijn/haar eigen keuzes. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal spelen wij redelijk quitte. Maar omdat we net zijn overgestapt, moeten we bijbetalen op onze eindafrekening. We hebben net de dure wintermaanden achter de rug, dus vandaar de hoge rekening.

   Verwijderen