maandag 22 april 2013

Theetijd

Ondanks dat VL het reuzegezellig vindt als 's avonds om 8 uur het koffieapparaat pruttelt, drinken we meestal thee 's avonds. Dat komt omdat ML niet van koffie houdt en VL valt moeilijk in slaap na een caffeineshotje.

Voorheen drukten we de waterkoker aan en maakten twee kopjes thee. Vaak deelden we wel het theezakje. Maar toch is dit een enorme verspilling van energie, omdat je altijd meer water kookt dan je in de kopjes kunt gieten. En soms heb je zin in nog een kopje thee, en dan moet je weer de waterkoker aanzetten.

Afgelopen vrijdagmiddag hebben we maar weer eens de theepot tevoorschijn gehaald. Die stond behoorlijk te verstoffen. We koken nu ongeveer 0,75 of 1 liter water en gooien dit in de theepot. Dan doen we in de theepot 1 zakje en zo kunnen we dan 3 of 4 kopjes thee drinken 's avonds. Het ziet er gezellig uit, we besparen energie en we besparen theezakjes. De theepot isoleert ook, dus de thee blijft behoorlijk lang heet in de pot.

6 opmerkingen:

 1. Ik gebruik altijd ook nog een theemuts. Zo blijft de thee heerlijk warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik snap het niet helemaal geloof ik. Je gaat meer thee drinken omdat je teveel warm water hebt? Waarom dan niet minder water koken? Daar gaat de waterkoker echt niet stuk van hoor, doe ik al jaren. Je kunt het overgebleven warme water ook nog in een thermoskan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thee is al voordelig zeker vergeleken met frisdrnken.
  Ook lekker en voordelig is verse thee d.m.v. een thee ei te zetten. Je kunt zelf je aangepaste hoeveelheid thee er in doen. Zeker 2 keer per jaar ( mogelijk meer) heeft "De Tuinen" de losse theesoorten fors in de aanbieding.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij vullen de waterkoker altijd met een losse maatkan. Die staat op het aanrecht en daar vangen we koud water mee op totdat we warm water hebben. Dus we hebben altijd water klaar staan en daarmee kunnen vrij precies de waterkoker vullen.
  En als ik veel limonadeglazen moet vullen, dan gebruik ik ook die maatkan als ik geen "reserve-water" heb: hoef ik niet de kraan steeds open en dicht te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij koken 's morgens ong. anderhalve liter water. Theepot vol en 1 éénkops theezakje. Tien min. later hebben we allebeide een kop thee en de rest in een zeer goede thermoskan. En die drinken we gewoon over de dag verdeeld op. Mocht ik extra thee nodig zijn dan herhalen we het theezetten gewoon. Meestal gebruiken we dus 1 theezakje per dag. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen