donderdag 22 augustus 2013

Diepvries ontdooit

Vandaag zo'n enorm nodig klusje gedaan: de diepvries ontdooit. We hebben een koel-vriescombinatie, met drie diepvrieslaatjes. In de bovenste la liggen de broden, daaronder de ijsjes en de afgekolfde borstvoeding en in de onderste la ligt vlees, vissticks en bladerdeeg. En ook nog een restje diepvriesgroente.

We hebben de inhoud even bij onze buren in de vriezer kunnen leggen. Daarna hebben we snel de stroom uitgeschakeld en een pan kokend water in de vriezer gezet. De deur dicht gedaan en dan natuurlijk regelmatig even dweilen, want het druppelt er zo uit. Na een kwartiertje konden we de grote stukken ijs er met onze handen uithalen. Ondertussen hebben we de lades en de 2 planken gesopt en weer gedroogd. Daarna de binnenkant met een sopje schoongemaakt. En toen was alles weer schoon! Na een uurtje was de vriezer weer op temperatuur en konden we de spullen er weer in opbergen.

En wat heerlijk is het om weer een ijsvrije vriezer te hebben! Zo fijn dat de lades weer soepel opengaan en we zijn natuurlijk ook erg blij dat we nu weer energie, en dus geld, besparen. Even googlen leert ons dat we zo'n 10 tot 20 euro per jaar besparen door een schone vriezer te hebben. Toch maar vaker doen dus!

7 opmerkingen:

 1. Ideaal klusje als het buiten onder nul is: dan parkeer ik alles in de wasmand in de tuin en kan ik op het gemakje ontdooien en soppen:) Maar hier vriest het ook alweer flink aan dus ik denk niet dat ik het ga redden tot de winter deze keer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas moest ik van het zomer toen het vrij warm was de diepvriezer ontdooien. Ik had de deur niet goed gesloten de vorige ochtend. En daar kwam ik de volgende ochtend achter, dus 's ochtends om half 8 stond ik alles al schoon te maken. Maar binnen een uur de hele koelkast ijsvrij en schoon is me niet gelukt. Dit was dan ook de grote vriezer met 6 laden, die vrij vol zat dus kon heel veel weggooien. En ook de dingen die het veroorzaakt hebben.
  Gelukkig was het ook broodnodig maar wilde even wachten tot het kouder werd en ik alles buiten kon parkeren in de wasmand en boodschappenkratten.
  En daarna ben je weer blij als het schoon is en elke keer als je de deur open doet dat hij dan zo mooi schoon je tegemoet komt. :-)

  groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het (rot) klusje is hier ook net klaar. Alles weer heerlijk schoon en geordend in de lades. En inderdaad het levert ook een besparing op.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk er ook altijd tegenop, maar het valt eigenlijk altijd mee.
  Hier ook de voorkeur om het in de winter te doen, maar het komt niet altijd zo uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier inderdaad ook altijd 1 keer in de winter. En in de zomer gewoon de vriezer 'leegeten' voordat je op zomervakantie gaat. Kan ie 2 weken of misschien wel langer helemaal uit. Dat scheelt pas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als wij op vakantie gaan, gaat de vriezer en koelkast altijd uit.. De week voor we weggaan alles opmaken, de avond voor vertrek ontdooien, en dan 3 weken uit..
  Scheelt een hoop stroom, en beide apparaten zijn weer eens goed schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hypotheekvrijleven aka Jo-Ann25 augustus 2013 om 02:08

  Wij hebben een 'No-Frost' diepvrieskast. Ideaal! Geen idee of dat zuiniger is dan een 'gewone', maar een ding weet ik wel: ik wil nooit meer anders! Ik heb in geen 5 jaar een vriezer ontdooid.... Wel
  maak ik hem een paar keer per jaar schoon, maar daar ben ik in principe in een paar minuten mee klaar.

  BeantwoordenVerwijderen