zaterdag 17 augustus 2013

Fotoalbums

Vanaf de bank met de laptop op schoot, zit ik wat rond te staren en een onderwerp voor de dagelijkse blog te bedenken. Ik kan precies uitkijken op de eettafel, waar een stapel fotoalbums ligt. En natuurlijk een hele stapel foto's, die nodig ingeplakt moeten worden...

Hoe hebben jullie dat voor de kinderen geregeld? Wij doen het op de volgende manier: bij de Hema hebben we voor elk kind een fotoalbum gekocht. We drukken eens per half jaar een aantal foto's af en die plakken we in. En dan schrijven we daar met de hand de datum en wat commentaar bij. Zo hebben ML en ik ook onze fotoalbums van vroeger meegekregen en die zijn erg persoonlijk en zeer dierbaar voor ons.

Het afdrukken van foto's doen we meestal bij Kruidvat of Hema. Daar hebben we goede ervaringen mee. Wel wachten we tot we een mooie aanbieding zien of als we een kortingscode krijgen.

We weten nog niet helemaal hoe lang we hiermee verder gaan. Het fotoalbum van ZL1 is bijna vol. Vanaf z'n geboorte. Het zijn dus niet heel veel foto's, maar wel mooie, duidelijke foto's. Alle andere digitale kiekjes bewaren we op onze NAS.

Ook houden voor alle drie de kinderen een boek bij: 'Pap en mam vertellen over jou'. Erg leuk om in te vullen en ook heel leuk om later weer terug te lezen.

We zijn op de hoogte van het bestaan van zogenaamde 'herinneringsdozen'. We willen nog graag een mooie doos of houten kist voor ieder kind, waar we het eerste pakje en de fotoalbums e.d. in kunnen bewaren. Maar eens rondkijken, en natuurlijk zetten we dit op onze verlanglijst.

1 opmerking:

  1. Ik heb zelf 3 foto albums van mijzelf als baby/kind. Het derde boek is niet af, en hier ligt een stapel losse foto's in. Mijn moeder had er geen zin meer in geloof ik :)
    Ik kan me voorstellen dat je enthousiast begint maar dat het op gegeven moment een soort "klusje" wordt. Het lijkt me inderdaad een goed idee om gewoon de mooiste digitale foto's af en toe af te drukken en in te plakken.
    Misschien is dat ook het voordeel van het digitale tijdperk, dat je selectiever kan zijn?

    BeantwoordenVerwijderen